Linkuri accesibilitate

Polonia a livrat Ucrainei primele tancuri Leopard


 Polonia este prima națiune care a oferit tancuri avansate Ucrainei.
Polonia este prima națiune care a oferit tancuri avansate Ucrainei.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că țara sa a livrat Ucrainei primele tancuri Leopard.

Duda, vorbind în cuvântul său de deschidere la o reuniune a consiliului de securitate națională de la Varșovia, s-a declarat fericit că Polonia a fost prima națiune care a oferit tancurilor avansate Ucrainei.

„Premierul nu a putut fi aici, a mers la Kiev pentru a aduce tancuri Leopard care sunt primul lot livrat în Ucraina”, a spus ministrul Apărării, Mariusz Błaszczak.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller, a confirmat că primele tancuri Leopard din Polonia au ajuns la „vecinii noștri” din Ucraina.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG