Linkuri accesibilitate

Rabinul șef al Ucrainei sub tirul rușilor. Clericul evacua sinistrații din Herson. Imaginile atacului


Moșe Reuven Azman, rabinul-șef al Ucrainei, a fost atacat de ocupanții ruși în orașul inundat Herson în timp ce conducea un grup de salvarea a sinistraților ucraineni.

„Sunt în Herson, am ajuns pentru [a evacua] oameni și am supraviețuit în mod miraculos!”

În videoclip, Azman încearcă să le spună telespectatorilor despre misiunea sa din Herson de a salva victimele aruncării în aer a Centralei Hidroelectrice Kahovka (HPP), dar chiar în acel moment rușii lansează un atac asupra orașului.

Un strigăt de „Jos!” se aude în timpul atacului, oamenii cad și apoi fug pentru a-și salva viața.

În după-amiaza zilei de 8 iunie, ocupanții ruși au început să lanseze atacuri asupra orașului Herson.

Administrația militară a regiunii Herson a raportat că ocupanții lansează atacuri asupra teritoriilor de coastă și a părții centrale a orașului.

Cu puțin înainte de vizita rabinului în Herson a fost și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Atacul a țintit două școli unde s-au retras refugiații ucraineni, retrași din calea apelor Niprului, după ce barajul de la Nova Kahovka a fost aruncat în aer de ocupanții ruși.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG