Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Rusiei la ONU întrerupe minutul de reculegere pentru victimele invaziei rusești


 În timp ce membrii Consiliului de Securitate al ONU se ridicau, Nebenzia a început să bată cu degetul în microfon cerând cuvântul după care a început să vorbească fără să i-l acorde nimeni. Delegația rusă nu s-a ridicat în picioare.
În timp ce membrii Consiliului de Securitate al ONU se ridicau, Nebenzia a început să bată cu degetul în microfon cerând cuvântul după care a început să vorbească fără să i-l acorde nimeni. Delegația rusă nu s-a ridicat în picioare.

Ambasadorul Rusiei la ONU a întrerupt minutul de reculegere consacrat victimelor ucrainene ale invaziei rusești bătând în microfon cu degetul și solicitând cuvântul.

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a cerut un minut de reculegere pentru a onora „victimele agresiunii”.

În timp ce membrii Consiliului de Securitate al ONU se ridicau, Nebenzia a început să bată cu degetul în microfon cerând cuvântul după care a început să vorbească fără să i-l acorde nimeni. Delegația rusă nu s-a ridicat în picioare iar Nebenzia a spus că îi va onora pe toți cei uciși din 2014 până în prezent.

După ce Rusia a anexat ilegal Crimeea în 2014, între ucraineni și prorușii din teritoriile ocupate au avut loc lupte grele în care au murit, de ambele părți, 14.000 mii de oameni.

De asemenea, Donbasul a fost ocupat neoficial, în sensul deținerii controlului rusesc asupra teritoriului ucrainean. Când Putin a invadat total Ucraina, pe 24 februarie anul trecut, el a invocat o așa-zisă „exterminare” a rușilor de către „naziștii” ucraineni din teritoriile ocupate de Moscova.

„Ne ridicăm în picioare pentru a onora memoria tuturor victimelor a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, începând cu 2014. Toți cei care au pierit... Toate viețile sunt neprețuite”, a spus el, părând să se refere la viețile rușilor care au murit în invazia rusească din Ucraina.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG