Linkuri accesibilitate

Ucraina a înregistrat noi progrese în est, în apropiere de Bahmut


„Forțele de apărare continuă să dețină inițiativa acolo, punând presiune asupra inamicului, conducând operațiuni de asalt, înaintând de-a lungul flancurilor nordice și sudice”, a declarat Serghei Șerevatîi, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Trupele ucrainene au înaintat cu mai mult de un kilometru în ultima zi împotriva forțelor rusești din apropierea orașului Bahmut din est, a declarat vineri un purtător de cuvânt al armatei.

El a spus că contraofensiva, lansată la începutul lunii iunie, face progrese treptat, deși relatările rusești despre luptele din Bahmut diferă de cele ale Ucrainei.

„Forțele de apărare continuă să dețină inițiativa acolo, punând presiune asupra inamicului, conducând operațiuni de asalt, înaintând de-a lungul flancurilor nordice și sudice”, a declarat Serghei Șerevatîi pentru televiziunea ucraineană, transmite Reuters.

„În special, în ultima zi, au avansat cu mai mult de un kilometru (0,62 mile).”

Un purtător de cuvânt al personalului general al forțelor armate ucrainene a declarat că forțele ucrainene au avut „succes parțial” în apropierea satului Klișciivka, chiar la sud-vest de Bahmut.

Rusia deține în continuare controlul asupra Bahmutului, dar ambele părți spun că luptele în zonă sunt intense, forțele ucrainene sperând să încercuiască orașul.

Jurnaliştii nu au putut verifica în mod independent situaţia de pe teren.

Atac cu rachete rusești asupra orașului Liov, „unul din cele mai mari” de la începutul războiului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG