Linkuri accesibilitate

Numărul victimelor continuă să crească în Bahmut. Armata ucraineană a respins peste 100 de atacuri


În Bahmut se duc în continuare cele mai aprige lupte din Ucraina.
În Bahmut se duc în continuare cele mai aprige lupte din Ucraina.

Peste 1.100 de soldați ruși ar fi fost uciși de forțele ucrainene în Bahmut, începând cu 6 martie, a anunțat duminică seară președintele Volodimir Zelenski.
Ministerul rus al apărării a anunțat că a ucis 220 de soldați ucraineni în ultimele 24 de ore, notează Reuters.

„În mai puțin de o săptămână - din 6 martie, doar în zona Bahmut, au fost eliminați peste 1.100 de soldați inamici, ceea cea reprezintă pierderi ireversibile ale Rusiei, pierderi din zona Bahmut”, a transmis președintele ucrainean, în discursul său de duminică seară.

Totodată, Rusia ar mai fi înregistrat 1.500 de pierderi sanitare - adică soldați ale căror răni nu le mai permit continuarea luptelor.

De asemenea, depozite și alte echipamente ale inamicului au fost distruse.

Armata ucraineană controlează vestul orașului Bahmut, în timp ce trupele rusești - în special mercenarii din gruparea Wagner - au controlul asupra părții estice a acestuia, a anunțat Serviciul de Intelligence al Ministerului britanic al apărării în update-ul săptămânal al situației frontului, notează Reuters.

Armata rusească își continuă ofensiva în zonele Lyman, Bahmut, Avdiivka, Maryinka și Șahtior, din Donețk, unde armata ucraineană ar fi respins peste 100 de atacuri în ultima zi, potrivit Ministerului ucrainean al apărării.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG