Linkuri accesibilitate

Armata privată a lui Putin preia fostele unități Wagner


Reprezentant al forțelor Wagner
Reprezentant al forțelor Wagner

Garda națională rusă, cunoscută și sub numele de Rosgvardia, încorporează trei foste detașamente de asalt Wagner în prima sa formație de corp de voluntari, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.

În actualizarea zilnică a informațiilor publicată pe X, ministerul Apărării din Marea Britanie a spus că președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care autorizează garda națională rusă să-și formeze propriile formațiuni de voluntari.

Rosgvardia este adesea denumită „armata privată” a lui Putin .

„Rosgvardia își va desfășura probabil noile detașamente de voluntari în Ucraina și Africa. Rosgvardia le oferă voluntarilor contracte de șase luni pentru servicii în Ucraina și contracte de nouă luni pentru servicii în Africa.

Încorporarea fostelor detașamente de asalt Wagner în corpul de voluntari al lui Rosgvardia indică foarte probabil că Wagner a fost subordonat cu succes Rosgvardia, sporind comanda și controlul statului rus asupra grupului Wagner”, scrie ministerul britanic al Apărării.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG