Linkuri accesibilitate

Un soldat ucrainean ține un pepene verde și ridică degetul mare în timp ce rachetele sunt lansate spre linia frontului în regiunea Donețk, estul Ucrainei.
Un soldat ucrainean ține un pepene verde și ridică degetul mare în timp ce rachetele sunt lansate spre linia frontului în regiunea Donețk, estul Ucrainei.

Războiul din Ucraina | Putin amenință Occidentul că îi va „îngheța coada” la iarnă. Noi bombardamente la centrala nucleară Zaporojie.

Ziua 196 a invaziei. Ucraina avansează în contraofensiva din Herson și a respins mai multe atacuri rusești în Donețk. Experții AIEA au cerut o zonă de securitate în jurul centralei Zaporojie unde au însă loc noi bombardamente.

Principalele informații ale zilei de 7 septembrie

21:58 7.9.2022

Elveția își va consolida relațiile cu UE și NATO

Elveția a declarat că va căuta legături mai strânse cu NATO și cu Uniunea Europeană pentru a-și consolida „capacitățile de apărare” ca urmare a agresiunii Rusiei din Ucraina, menținându-și în același timp neutralitatea tradițională în această criză, scrie CNN.

Consiliul federal elvețian a declarat miercuri că Guvernul a decis să se concentreze asupra politicii de securitate și apărare a țării „mai consecvent decât până acum pe cooperarea internațională”.

Războiul din Ucraina a scos la iveală amenințarea din ce în ce mai mare reprezentată și de dezinformare, atacuri cibernetice, operațiuni secrete și conflicte armate, a declarat Consiliul.

Instituția a anunțat că își va moderniza forțele armate prin a incorpora lecții învățate din războiul din Ucraina. Elveția va căuta, de asemenea, să participe la exerciții militare comune cu NATO și cu echipele de intervenție rapidă ale Uniunii Europene.

XS
SM
MD
LG