Linkuri accesibilitate

Războiul din Ucraina a provocat suferință pentru milioane de oameni. Mii au murit pe câmpul de luptă sau în urma unor atacuri asupra civililor, milioane au fost nevoiți să plece din țară.

Războiul din Ucraina | Mulți rezerviști ruși ar fi nevoiți să își cumpere propriul echipament de protecție

Vladimir Putin nu regretă că a ordonat invadarea din Ucraina și recurge din nou la amenințări: orice ciocnire directă a trupelor NATO cu Rusia ar duce la o „catastrofă globală”.

18:17 16.10.2022

Franța va antrena soldați ucraineni

Franța a anunțat că va furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană și va extinde un program de instruire pentru soldații ucraineni.

Până la 2.000 de soldați ucraineni vor fi încorporați în unități militare în Franța, a declarat ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, într-un interviu. publicat în Le Parisien.

„Remarcăm faptul că, din păcate, războiul va dura”, a scris ziarul citând-ul de ministru.

„Trebuie pregătită și o nouă generație de soldați, pentru a rezista la distanță.”

Franța a antrenat anterior trupe de artilerie ucrainene să folosească obuzierele autopropulsate Caesar, pe care le-a furnizat. Ministrul a spus că bateriile de rachete de apărare aeriană Crotale pe care Franța se pregătește să le trimită în Ucraina „vor fi deosebit de utile în lupta împotriva dronelor și împotriva bombardamentelor aeriene”.

16:04 16.10.2022

Soldați ruși staționați în Belarus

Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că aproximativ 9.000 de soldați ruși vor fi staționați în Belarus, ca parte a unei „grupări regionale” de forțe despre care susține că sunt necesare pentru a-și proteja granițele.

„Primele trenuri de trupe cu militari ruși care fac parte din (gruparea regională) au început să sosească în Belarus”, a scris pe Twitter Valery Revenko, șeful departamentului de cooperare militară internațională al ministerului apărării.

El a spus că „Relocarea va dura câteva zile” și va implica „mai puțin de 9.000 de oameni”. Mai multe informații vor fi furnizate la un briefing pentru atașații militari, a adăugat el. Aleksandr Lukașenko, liderul de facto al Belarusului, a declarat săptămâna trecută că trupele sale se vor desfășura cu forțele ruse în apropierea graniței cu Ucraina, invocând, fără a oferi nicio dovadă, ceea ce a spus că sunt amenințări din partea Ucrainei și a Occidentului.

„Mi-e rușine”: Rușii care au fugit de mobilizare vorbesc despre războiul din Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:46 0:00

14:05 16.10.2022

Ucraina încearcă să apere orașul strategic Bahmut

Forțele ruse continuă să vizeze infrastructura civilă din orașele și satele din Ucraina, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că trupele ucrainene resping atacurile repetate ale Rusiei asupra orașului strategic Bahmut, din estul țării.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat duminică dimineață că forțele ruse au vizat peste 30 de orașe și sate din Ucraina, lansând cinci rachete și 23 de lovituri aeriene și până la 60 de atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore.

Ca răspuns, forțele aeriene ucrainene au efectuat 32 de lovituri, lovind 24 de ținte rusești, se arată în comunicat.

Rusia a pierdut teren în cele aproape șapte săptămâni de când forțele armate ale Ucrainei au început contraofensiva în nord-est, est și sud. În discursul său de seară din 15 octombrie, Zelenski a spus că trupele ucrainene apără în continuare orașul strategic Bahmut, în ciuda atacurilor repetate ale Rusiei, în timp ce situația din regiunea Donbas rămâne foarte dificilă.

17:26 15.10.2022

Depozit în flăcări la Belgorod

Un depozit de petrol a luat foc sâmbătă în urma unui atac în regiunea rusă Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a transmis un oficial local, în contextul înmulţirii loviturilor în această zonă în ultimele zile, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Încă un bombardament acasă. Unul dintre proiectile a lovit un depozit de petrol”, a scris guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe contul său de Telegram.

Acesta a publicat o fotografie în care se vede un nor mare de fum negru cum se ridică deasupra unei clădiri în flăcări. Potrivit oficialului, echipele de intervenţie încearcă să stingă incendiul, dar nu există riscul ca acesta să se propage.

Depozitul se află în localitatea Razumnoie, din apropiere de oraşul Belgorod, capitala regiunii cu acelaşi nume.

Incendiul izbucnit la fabrica de petrol din Belgorod.
Incendiul izbucnit la fabrica de petrol din Belgorod.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG