Linkuri accesibilitate

Gazprom reduce exportul de gaze către UE prin Ucraina cu 15%


Stația de compresoare de gaz Romnî din regiunea Sumî
Stația de compresoare de gaz Romnî din regiunea Sumî

Potrivit agenției de știri ruse RBC, monopolul energetic de stat rus Gazprom a redus tranzitul de gaze către Uniunea Europeană prin Ucraina cu 15% pe 25 martie.

Gazprom a înregistrat un flux de tranzit de gaze de 42,5 milioane de metri cubi din Rusia către UE prin regiunea de nord a Ucrainei Sumî, pe 24 martie.

Pe 25 martie, volumul a scăzut la 36,2 milioane de metri cubi, potrivit raportului, citat de The Guardian.

Gazprom nu mai furnizează gaz prin conductele Yamal-Europe și Nord Stream.

Ruta ucraineană este ultima conductă rămasă care livrează gaz rusesc în Europa Centrală și de Vest.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG