Linkuri accesibilitate

Reacția lui Cioloș, după ce Dragnea a comparat protestele anti-PSD cu cele naziste


Dacian Cioloș și Liviu Dragnea, în vremea când guvernul tehnocrat era susținut de PSD din Parlament.
Dacian Cioloș și Liviu Dragnea, în vremea când guvernul tehnocrat era susținut de PSD din Parlament.

Președintele PLUS, fostul premier Dacian Cioloș, spune că Liviu Dragnea „își pierde controlul propriilor cuvinte și gânduri” și că jignește victimele nazismului. Luni seară, liderul PSD a comparat protestele anti-PSD, puse în seama USR-PLUS, cu cele ale „vestelor negre” din Germania nazistă.

„Cred că Liviu Dragnea își pierde controlul propriilor cuvinte și gânduri. Să faci o astfel de afirmație este o jignire adusă memoriei milioanelor de victime ale nazismului. Liviu Dragnea, dacă mai are un dram de decență sau măcar de rațiune, ar trebui să-și ceară scuze. Nu mă aștept să o și facă, pentru că pare că trăiește tot mai mult într-o lume a lui și nu prea mai are contact cu realitatea. În fruntea statului astfel de oameni sunt un pericol pentru toată societatea”, declarat liderul partidului PLUS, Dacian Cioloș, care deschide lista pentru europarlamentare a Alianției USR-PLUS.

Reacția fostului premier vine după ce Liviu Dragnea a comparat, luni seară, protestele anti-PSD cu cele ale „vestelor negre” din Germania nazistă.

„Mă uitam la aceste secvenţe şi încercam să găsesc o diferenţă între modul cum se comportă ei şi vestele negre în Germania nazistă în anii 30”, a declarat liderul PSD despre reacțiile anti-PSD de la mitingurile electorale pe care partidul său le organizează în țară.

Dragnea a pus aceste proteste în seama Alianței USR-PLUS: „Asta oferă USR, civilizatul de Cioloş. Doamna Chichirău era la Iaşi şi umilea nişte oameni în vârstă. Ştiţi că poate sunt oameni în vârstă care votează şi cu USR? Şi pe ei îi umilesc. Vor să avem o ţară plină de violenţă, să îi voteze”, a mai spus Dragnea.

„Nu mi-a fost, nu îmi este în continuare foarte uşor să le solicit tuturor colegilor mei şi simpatizanţilor care vin la aceste mitinguri să nu riposteze. A fost foarte, foarte greu ca la Iaşi niciun membru şi simpatizant să nu riposteze. Majoritatea celor care erau în autocar voiau să iasă”, a mai spus liderul PSD.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG