Linkuri accesibilitate

Administrația Prezidențială explică de ce prima doamnă, Carmen Iohannis, face reclamă la bijuterii


Fotografii cu prima doamnă, Carmen Iohannis, publicate pe Facebook de compania Malvensky. Captură Facebook Malvenski
Fotografii cu prima doamnă, Carmen Iohannis, publicate pe Facebook de compania Malvensky. Captură Facebook Malvenski

ACTUALIZARE Administrația Prezidențială a explicat de ce imaginea soției președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, e folosită într-o reclamă la bijuterii, ce o înfățișează arătând spre aparatul de fotografiat un inel și un colier cu diamante, în timp ce se afla la o ceremonie, în Germania.

„Prima Doamnă, Carmen Iohannis, promovează creatorii români cu ocazia evenimentelor publice la care participă, atât interne, cât și externe. La ceremoniile publice care au avut loc la finalul săptămânii trecute în Republica Federală Germania, Prima Doamnă a purtat bijuterii ale unui creator român, inspirate din opera lui Constantin Brâncuși, acesta fiind și motivul utilizării acestora. Bijuteriile au fost returnate creatorului la revenirea în țară, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată și cu ținutele vestimentare purtate de Prima Doamnă. Nu a existat niciun contract care să implice câștiguri financiare în urma promovării bijuteriilor respective”, a precizat Administrația Prezidențială.

Știrea inițială

O firmă de bijuterii își face reclamă pe Facebook folosind imaginea primei doamne, Carmen Iohannis.

„Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să-și completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din Colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”, este cea mai recentă postare a companiei Malvensky. Mesajul este în limba engleză.

Sunt afișate și trei poze înfățișând-o pe Carmen Iohannis într-o costum roz, cu umerii dezgoliți. Într-una dintre poze, prima doamnă, soția președintelui Klaus Iohannis, ține mâna la piept arătând un inel ce se asortează colierului purtat la gât.

Prima dată, informația a fost publicată de G4Media, care scrie că firma de bijuterii îi aparține Simonei-Malvina Cservenschi, fostă prezentatoare de știri la TVR, care în 2012 și-a lansat o firmă ce produce și vinde bijuterii.

„În fotografiile promoționale ale companiei Malvensky Corporation SRL, Carmen Iohannis apare cu două bijuterii ce pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei: un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, de 12.500 lei, și un colier Monaco, din aur alb de 18 kt, cu diamante albe, de 48.000 lei”, scrie G4Media.

Prima doamnă și președintele s-au aflat în ultimele două zile, 3 și 4 iunie, în Germania, unde Klaus Iohannis a primit două premii: Premiului Franz Werfel pentru Drepturile Omului și Premiul Civic German. De asemenea, președintele s-a întâlnit cu primarul din Dusseldorf.

Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă, Carmen Iohannis, vizită în Germania. 3 și 4 iunie 2023.
Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă, Carmen Iohannis, vizită în Germania. 3 și 4 iunie 2023.
Captură din timpul ceremoniei de decernare a Premiului Civic German, acordat președintelui Klaus Iohannis. 3 iunie 2023
Captură din timpul ceremoniei de decernare a Premiului Civic German, acordat președintelui Klaus Iohannis. 3 iunie 2023

  • 16x9 Image

    Alina Manolache

    Alina Manolache este, din februarie 2024, senior corespondent la Europa Liberă, după ce timp de un an a fost senior editor. 

    Lucrează de 20 de ani în presă. A fost reporter la Realitatea TV, în perioada 2005 -2010, și a acoperit subiecte sociale și politice.

    A făcut apoi reportaj și anchetă la „În premieră, cu Carmen Avram”.

    Din 2012 și până în 2020, a lucrat la Digi24, ca reporter în domeniul politic și, apoi, realizator al emisiunilor „Studio Politic”, „24/7” și „Cap Limpede”.

    A făcut reportaje, știri și investigații la Libertatea, după care a realizat emisiunea „Talk News”, la Profit News și Prima News. 

XS
SM
MD
LG