Linkuri accesibilitate

Rectorul Universității UMF Cluj-Napoca: Studenții nevaccinați nu vor intra în spitale


Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a declarat că studenții universității care nu se vaccinează, nu vor intra în nici un spital. „Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții. Oricum avem un procent semnificativ de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”, a susținut rectorul UMF pentru g4media.ro.

La Facultatea de Medicină, peste 4000 de studenți au făcut deja vaccinul. Procentul ajunge spre 90% în rândul studenților.

Anca Buzoianu a mai precizat că procesul de vaccinare continuă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie. „La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la specializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webminar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare. Medicii nu au rețineri în Cluj, în general, nici în spitale. Există anumite rețineri în cadrul personalului mediu, auxiliar, dar medicii știu importanța vaccinului. Ei trebuie să dea un exemplu și o fac”, a declarat pentru aceeași sursă rectorul clujean.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG