Linkuri accesibilitate

Redeschiderea școlilor, discutată în cadrul unei ședințe la Palatul Cotroceni


Președintele Iohannis a programat miercuri, de la ora 15, o ședință la Palatul Cotroceni pe tema educației, la care este invitat premierul Orban alături de mai mulți miniștri.

Conform agendei prezidențiale, la Palatul Cotroceni vor fi prezenți Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Ședința vine în contextul în care, cu circa o lună înainte de începutul noului an școlar 2020/2021, oficialii trebuie să ia o decizie privind felul în care se vor ține cursurile în contextul pandemiei de coronavirus. Elevii nu au mai mers la clase din 12 martie.

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a spus că este de părere că ar fi complicat ca în România să existe doar școală online și totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

„Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Atunci, sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Și în funcție de condițiile locale, vom aveam mai mult școală normală, cu elevii la școală, sau mai multă școală online, sau sistem mixt”, a mai spus Iohannis.

Un studiu World Vision a arătat că peste 40% dintre elevi nu au participat la şcoala online, iar doar 64% dintre cadrele didactice au organizat ore online.

Reprezentanți ai Asociației Elevilor au organizat luni un protest în fața guvernului pentru că nici până în acest moment, cu doar câteva săptămâni înainte de redeschiderea școlilor , autoritățile nu au prezentat un plan concret pentru anul şcolar 2020-2021.

Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil. Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar. Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august", a declarat premierul Ludovic Orban, în replică la protestul reprezentanților elevilor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG