Linkuri accesibilitate

Referendumul lui Iohannis a primit undă verde de la PSD. Iordache: “ o să aveți o surpriză”


Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

PSD a votat alături de cei din Opoziție pentru a da undă verde referendumului pe justiție dorit de președintele Klaus Iohannis. Plenul reunit al parlamentului va da votul final miercuri. Klaus Iohannis poate decide dacă participă sau nu la ședința Parlamentului.

Comisiile Juridice din Camera Deputaților și Senat au dat un raport favorabil pentru propunerea lui Klaus Iohannis de a convoca un referendum pe justiție pe 26 mai. Surpriza a venit din partea PSD, care a anunțat încă de la începutul ședinței că nu se va opune acestui demers al președintelui.

Gabriel Andronache și Ioan Cupșa i-au întrebat pe cei de la PSD dacă nu vor apărea modificări mâine în plen despre care nu se știe nimic până în prezent. Vicepreședintele Camerei, Florin Iordache, a început să glumească pe seama celor de la PNL.

“O să aveți o surpriză, o să dăm raport favorabil, fără niciun fel de intervenție”, le-a spus Iordache.

Președintele Iohannis a trimis o scrisoarea Parlamentului în care a propus două teme de interes național pentru referendumul pe justiție:

interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiunile de corupție

interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la Ordonanțe.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG