Linkuri accesibilitate

SmartJob | Șeful Microsoft România, Bogdan Putinică, despre inteligența artificială și dispariția unor meserii


SmartJob | Șeful Microsoft România, Bogdan Putinică, despre inteligența artificială și dispariția unor meserii
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:32:16 0:00

Bogdan Putinică spune în Podcastul Europa Liberă că AI, inteligența artificială, este o realitate, fie că ne place sau nu. Nu crede că ne va dispărea creativitatea, dar oamenii vor trăi pierderea relevanței pe piața muncii. Joburile pentru care nu mai găsim personal vor fi înlocuite de tehnologie.

Despre ION, consilierul guvernamental al României, Bogdan Putinică spune că este un canal de comunicare între simplul cetățean și guvern. E nevoie, însă, ca, la capătul celălalt al lui ION, să există și cineva care să facă ceva cu informațiile pe care ION le primește de la noi.

„A fost făcut de niște români. Ar trebui să fim și un pic mândri, dacă n-am fi cârcotași să găsim paiul din ochiul dușmanului. N-au folosit tehnologie de pe nicăieri, au făcut-o ei, bravo lor, și au pus-o în slujba noastră”, susține managerul Microsoft.

De ce România stă atât de prost la capitolul digitalizare, fiind la coada clasamentului european? Pentru că politicienii nu fac ce spun, crede Putinică.

“În Republica Moldova, din 2013, actele de identitate se pot obține pe internet, digital, frumos, modern. Suntem în 2023 și în România nu avem asta. Se construiește Autostrada Transilvania de 200 de milioane de ani. Ce poți să-i spui unei astfel de țări? Dragă clasă politică, înțelege că tehnologia te ajută să fii mai bun, mai rapid, mai competitiv, să faci mai mulți bani”, e mesajul managerului Microsoft pentru cei care conduc România.

XS
SM
MD
LG