Linkuri accesibilitate

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, testată pozitiv cu coronavirus


BRITAIN-ROYALS/PLATINUM-JUBILEE
BRITAIN-ROYALS/PLATINUM-JUBILEE

Suverana în vârstă de 95 de ani se confruntă cu simptome ușoare asemănătoare răcelii, dar se așteaptă să continue sarcinile ușoare la Windsor în săptămâna viitoare, a comunicat Palatul Buckingam.

„Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”, se arată în comunicarea oficială.

Presa britanică a raportat că regina este complet vaccinată. Palatul Buckingham a confirmat anterior că atât monarhul, cât și regretatul ei soț, Prințul Philip, au primit primele doze de vaccin Covid-19 în ianuarie 2021. Nu au fost dezvăluite informații despre vaccinările ulterioare, invocându-se confidențialitatea medicală.

Regina nu este singura persoană din cercul ei care a fost testată pozitiv pentru Covid-19, a declarat duminică o sursă regală pentru CNN.

Sănătatea Reginei a fost atent monitorizată de la sfârșitul anului trecut, când s-a retras de la evenimentele publice la sfatul medicilor să se odihnească după o spitalizare peste noapte dintr-un motiv nedezvăluit.

O nouă îngrijorare a apărut în ultimele zile după ce mai mulți membri ai familiei s-au autoizolat după ce au fost testați pozitiv pentru virus.

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a fost testat pozitiv a doua oară, în timp ce soția sa, Camilla, ducesa de Cornwall, a confirmat luni că și ea a avut virusul.

Prințul de Wales a contractat anterior coronavirusul în martie 2020, când țările din întreaga lume simțeau pentru prima dată efectele pandemiei, dar a avut simptome ușoare.

Prințul William a fost, de asemenea, testat pozitiv în 2020, deși infecția sa nu a fost dezvăluită decât câteva luni mai târziu.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG