Linkuri accesibilitate

Regina Elisabeta și Prințul Filip au fost vaccinați împotriva Covid-19


Regina Marii Britanii și Ducele de Edinburgh au fost vaccinați împotriva Covid-19, transmite Palatul Buckingham. Surse regale au transmis că vaccinurile au fost administrate sâmbătă de un doctor al casei regale la Castelul Windsor, potrivit BBC.

Sursa arată că Regina a fost cea care a vrut să se știe public pentru a elimina posibile speculații.

Regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, și Prințul Filip, în vârstă de 99 de ani, sunt printre cei 1,5 milioane de britanici care au primit cel puțin una din cele două doze recomandate de vaccin împotriva Covid-19.

Cuplul regal și-au petrecut izolarea impusă de autoritățile din Marea Britanie pe fondul creșterii numărului de cazuri în Anglia la Castelul Windsor după ce au petrecut un Crăciun liniștit la reședința din Berkshire, în dauna adunării familiei regale tradițională de la Sandringham.

Luna trecută, Regina a apărut alături de mai multe figuri regale importante pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus.

În 2020, ea a petrecut șapte luni - între martie și octombrie - fără vreun eveniment public în afara reședinței regale.

În acest timp, fiul său, Prințul Charles, în vârstă de 72 de ani, a contractat virusul dar a avut simptome ușoare.

Surse de la palat au spus pentru BBC că și nepotul său, Prințul William, a fost testat pozitiv în aprilie, dar oficialii de la Palatul Kensington au refuzat să comenteze oficial.

XS
SM
MD
LG