Linkuri accesibilitate

Regina Marii Britanii și ducele de Edinburgh, printre primii vaccinați anti-Covid


Regina Marii Britanii și Ducele de Edinburgh vor fi printre primii britanici care vor primi vaccinul anti-Covid, transmite The Sunday Times.

Decizia, spun purtătorii de cuvânt ai Casei Regale britanice, este una privată și personală, dar regina vrea să se știe că a acceptat să fie vaccinată, pentru a transmite un mesaj clar susținătorilor mișcării anti-vaccin.

Regina, în vârstă de 94 de ani, și prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, s-au retras la Castelul Windsor în majoritatea timpului care a trecut de la izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Primele doze de vaccin Pfizer / BioNTech vor fi acordate vârstnicilor din casele de bătrâni și îngrijitorilor acestora, precum și celor care au peste 80 de ani. Vaccinul va fi administrat de asemenea cu prioritate personalului medical și angajaților din domeniul asistenței sociale.

În 1957, pe fondul suspiciunii larg răspândite a publicului cu privire la potențialele efecte secundare ale vaccinului antipoliomielitic, regina Elisabeta a anunțat că prințul Charles și prințesa Anne, pe atunci de doar 8 și 6 ani, au fost vaccinați.

Milioane de britanici s-au vaccinat în urma acestui mesaj.

Charles, acum de 72 de ani, ducesa de Cornwall, 73 de ani, precum și ducele și ducesa de Cambridge, ambii de 38 de ani, au dat de înțeles de asemenea că vor anunța când se vor vaccina.

Charles și prințul William au avut deja Covid.

Aproximativ 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech au fost comandate de Marea Britanie, urmând ca vaccinul să fie adminisgtrat în 50 de spitale. Medicilor li s-a cerut să fie gata să înceapă vaccinarea până pe 14 decembrie.

XS
SM
MD
LG