Linkuri accesibilitate

Relațiile comerciale ale României cu Emiratele Arabe Unite


„Cu excepția comerțului, în sensul în care România va exporta acolo cereale în principal, nu văd să se contureze mai multe legături. Poate în ceea ce privește utilizarea forței de muncă românești în IT”, explică președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România, Iancu Guda, pentru Europa Liberă, despre parteneriatul economic semnat de Viorica Dăncilă.

De partea cealaltă, investițiile în agricultură românească ar putea fi cele mai atractive pentru oamenii de afaceri din Golf.

Volumul schimburilor dintre cele două state a fost de doar 446
de milioane de dolari în 2014, potrivit celor mai recente date anuale publicate de Ministerul român de Externe. Mai mult, în raportul Băncii Naționale a României privind investițiile străine directe în anul 2017, Emiratele Arabe Unite nici măcar nu figurează în rândul statelor cu investiții directe de peste 100 de milioane de euro.

Această deschidere economică către statele din zona Golfului vine în contextul în care comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu atrăgea recent atenția că România nu a depus eforturi pentru atragerea de fonduri europene.

XS
SM
MD
LG