Linkuri accesibilitate

Renate Weber, revoltată că instituția Avocatului Poporului plătește 50.000 de euro pe lună pentru chirie


Headquarters of the People's Advocate
Headquarters of the People's Advocate

”Mi se pare înfiorător”, a spus Renate Weber, Avocatul Poporului, referitor la suma fabuloasă, 50.000 de euro pe lună, plătită de instituție pentru chiria sediului. Clădirea se află în zona Universității și este închiriată de la o companie privată.

”Noi nu am primit un spațiu, deși este instituție constituțională. Noi nu am primit un spațiu, nici în București și nici în țară. Colegii mei, credeți-mă că stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu Consiliile Județene, în fiecare an avem această temere. Am zis hai să le prelungim pentru că totuși e important. Aici instituția a avut un sediu într-o clădire în care bulina era așa de roșie încât nu se mai putea sta. Ni s-a promis un spațiu, nu ni s-a dat. 50.000 de euro pe lună este chiria pe care o plătim. Mi se pare înfiorător”, a declarat Renate Weber, potrivit Mediafax.

Avocatul Poporului s-a mutat în clădirea închiriată în mai 2018, în urma unei licitații cu un caiet de sarcini care stârnit controverse la vremea respectivă, iar suma anuală plătită este de 600.000 euro. Pentru următorii 5 ani, cât durează un mandat, ea se va ridica la 3 milioane euro, bani suficienți cât să fie cumpărat un alt sediu.

„Eu mi-am propus din prima zi să schimb lucrul acesta și vreau neapărat să găsesc un alt sediu pentru instituție. Chiar dacă acesta este accesibil că e în centru, e un spațiu decent pentru cei care lucrează acolo”, a adăugat Weber.

Sediul instituţiei este în într-o clădire de 2.087 mp din zona Universităţii, strada George Vraca nr 8, o clădire istorică, ridicată în anii ’30, fost sediu SAR Grogueria Standard, ulterior sediu Centrofarm.

Banii de chirie sunt încasați de compania Generalcom, o societate pe acţiuni cu activităţi de închiriere a bunurilor imobiliare la care acționari sunt Alaine Louis Michel Emile Bonte şi Iberstate International Holding din Luxemburg. Compania este listată pe piaţa Rasdaq şi deţine acţiuni la două mari companii farmaceutice.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG