Linkuri accesibilitate

Renumărarea voturilor din Georgia îl confirmă pe Joe Biden câștigător


Președintele ales Joe Biden a câștigat statul Georgia după ce renumărarea voturilor a reconfirmat că democratul a avut mai multe voturi în scrutinul din 3 noiembrie.

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a declarat că nu există „nici o îndoială” că statul va certifica victoria lui Biden pe 20 noiembrie.

„Auditul s-a aliniat foarte aproape de ceea ce am avut noi în rapoartele din noaptea alegerilor”, a declarat Raffensperger pentru postul local WSB-TV.

Deoarece rezultatele neoficiale i-au arătat pe Joe Biden și pe președintele Donald Trump, cu o marjă strânsă de aproximativ 14.000 de voturi, prin lege statul era obligat să facă o nouă numărătoare a celor aproape 5 milioane de buletine de vot.

Associated Press și televiziunile americane au desemnat Georgia pentru Biden, oferindu-i fostului vicepreședinte ultimul stat care nu a fost declarat la mai mult de două săptămâni după alegeri.

Biden a fost declarat câștigătorul general al alegerilor din 7 noiembrie după ce a depășit pragul de 270 de electorali necesari pentru a câștiga alegerile.

Cu cele 16 voturi electorale ale Georgiei, Biden a câștigat alegerile cu 306 la 232. Trump.

Victoria în Georgia este o realizare majoră pentru democrați, care nu au luat statul republican de când Bill Clinton a câștigat alegerile prezidențiale din 1992.

De asemenea, oferă încredere democraților pentru cele două curse electorale pentru posturile de senatori care vor determina controlul Senatului anul viitor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG