Linkuri accesibilitate

Ministerul de Interne începe reorganizarea IPJ Constanța, după tragedia de la 2 Mai


La sfârșitul lunii august, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va restructura instituțiile județene de aplicare a legii din Constanța. 

A început reorganizarea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, cerută de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în urma accidentului din 2 Mai - unde un tânăr aflat sub influența drogurilor a accidentat un grup de tineri și a omorât două persoane. 

Pe 4 septembrie a fost anunțată înființarea unui grup de lucru în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care va elabora o nouă structură pentru IPJ Constanța. În prima ședință a grupului, de luni, specialiștii din MAI și din Inspectoratul General al Poliției Române au stabilit un set de obiective și un calendar de implementare.

Va fi schimbată organigrama IPJ Constanța, se vor suplimenta resursele umane și logistice și polițiștii vor fi ținuți la alte standarde.

„Am cerut tuturor structurilor MAI o nouă atitudine față de muncă a tuturor cadrelor, bazată pe responsabilitate, profesionalism, integritate, disciplină și dedicare față de lege și cetățean”, a transmis ministrul Predoiu.

Reforma IPJ Constanța vine în urma accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, provocat pe 19 august, în urma neglijenței polițiștilor, care au încălcat normele, potrivit raportului ulterior.

Ei l-au lăsat pe Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul la doar trei luni după ce-și obținuse permisul de conducere, să plece fără a fi testat antidrog chiar dacă fuseseră găsite droguri în mașina lui. Pascu a ucis două persoane și a rănit alte trei.

Mai mult, înaintea accidentului, un bărbat sunase la 112 să anunțe poliția despre un șofer care conduce haotic în zonă, dar operatorul nu a transmis mai departe mesajul.

La sfârșitul lunii august, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că va restructura instituțiile județene de aplicare a legii din Constanța.

„Voi începe această resetare nu prin strategii şi teorii, ci prin măsuri concrete aplicate în teren, de la bază, din stradă, acolo unde cetăţeanul trebuie să fie protejat. O voi începe din judeţul Constanţa şi o voi extinde treptat în toată ţara”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

„Găsim în judeţul Constanţa toate formele de criminalitate: criminalitate în gulere albe, evaziune fiscală, contrabandă, trafic de persoane, droguri, arme, crimă organizată. (...) Cert este că la momentul la care vorbim, în Constanţa, bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii cinci, zece ani”, a completat Predoiu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG