Linkuri accesibilitate

Replica liderului PSD Liviu Dragnea la adresa lui Klaus Iohannis: „Am constatat că îi e lene să și vorbească”


Liviu Dragnea nu a întârziat să îi dea replica lui Klaus Iohannis, pe care îl numește „leneșul de la Cotroceni”
Liviu Dragnea nu a întârziat să îi dea replica lui Klaus Iohannis, pe care îl numește „leneșul de la Cotroceni”

Președintele formațiunii social-democrate, Liviu Dragnea, prezent la reuniunea PSD Ilfov, a lansat noi atacuri la adresa șefului statului, pe care a continuat să îl numească „leneșul de la Cotroceni”.

„Ieri, președintele care se îneacă, am constat azi că îi e lene să și vorbească (președintele Iohannis și-a întrerupt puțin discursul pe care l-a avut în cadrul Summitului PPE de la București, fiind răgușit, n.r.), a semnat bugetul României”, a spus caustic Liviu Dragnea, punctând că dacă șeful statului ar fi semnat mai repede „milioane de copii ar fi beneficiat de alocații mai mari de la 1 martie”, iar primarii ar fi putut începe să lucreze pe proiectele finanțate prin bugetul de stat.

Totodată, Liviu Dragnea a repetat sintagma „leneșul de la Cotroceni”, atunci când se referă la președintele Iohannis.

„Încercăm de ieri, de când acest „leneş” a aprobat bugetul, este disponibil Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, accesibil pentru autorităţile locale, în valoare de 10 miliarde de euro, unde puteţi depune proiecte doar prezentând autorizaţia de construire sau, dacă Guvernul va completa ordonanţa respectivă, să se poată depune documente pentru reparaţii şi întreţinere curentă. Bani sunt, voinţă politică este”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a continuat să spună că România are cea mai mare creștere economică din UE.

„Nicăieri în lume nu s-a întâmplat aşa ceva. Nu e magie. E doar un program de guvernare bine gândit, bine aplicat. În acest an punctul de pensie ajunge la 1.245 de lei, pentru că programul nostru a produs bani, locuri de muncă noi, şi va produce în continuare”, a spus Dragnea, citat de News.ro.

Economiștii au avertizat însă că cifrele din buget sunt „prea optimiste”, iar că orice creștere economică trebuie corelată și cu rata inflației, care, în general, erodează creșterea și puterea de cumpărare. Potrivit celor mai recente date ale biroului de statistică al UE, România a înregistrat cea mai mare rată anuală a inflației (indice care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an), la nivelul lunii februarie, de 4%. La nivelul UE, media a fost de 1,6%.

Șeful social-democraților a mai precizat că europarlamentarii PSD trebuie să aibă „obiective patriotice sută la sută”.

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur, sâmbătă, Partidul Social-Democrat pe care l-a acuzat că „a îmbrăcat haina falsului patriotism, a naționalismului de fațadă și folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câștige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectele şi valorile Uniunii. Este modul PSD-ist cinic și iresponsabil de a face politică”.

Președintele a punctat că „a fi bun român și patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxellesul. România este Europa și Europa este România”.

XS
SM
MD
LG