Linkuri accesibilitate

Reprezentanții PSD în Consiliile de administrație nu se dau duși. Lista ministrului Violeta Alexandru


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că ”a rezolvat” cu reprezentanții PSD din consiliile de administrație.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că ”a rezolvat” cu reprezentanții PSD din consiliile de administrație.

Ca exemplu elocvent este oferit, printre altele, cazul lui Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Olguței Vasilescu. ”De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare. Am rezolvat eu lucrurile”, scrie Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.

Vasilcoiu, spune Alexandru, câștiga 1709 lei/lună doar din indemnizația de la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale. Celelalte indemnizații de membru în Consiliile de administrație nu sunt publice, dar ministrul a promis că le va cere. Pe de altă parte, Vasilcoiu susține că și-a demisia din aceste CA-uri încă de când a căzut guvernul Dăncilă.

Cazul lui Cristian Vasilcoiu este unul special. Fost jurnalist, acesta a ajuns consilier al Olguței Vasilescu, iar acum, după ce guvernul PSD a pierdut puterea, își varsă amarul pe cine nimerește. Ultimul intrat în colimator este ministrul finanțelor Florin Cîțu, pe care îl ”denunță” că este ”drogat”.

Nu este clar dacă supărarea lui Vasilcoiu este mai veche sau direct legată de afirmația lui Cîțu că pe primele 9 luni ale acestui an ”gaura” la buget lăsată de guvernul Dăncilă este de 21 miliarde lei. "Guvernul PSD a 'estimat' venituri totale 249 miliarde lei în primele 9 luni din 2019. Execuţia arată 228 miliarde lei! Gaura după 9 luni, date deja publicate, aproximativ 21 miliarde lei", a semnalează Florin Cîţu într-o postare pe Facebook. Detaliile vor fi oferite joi într-o conferință de presă, spune ministrul.

Răfuiala fostului consilier cu miniștrii cabinetului Orban, ba chiar cu premierul personal, este preluată in extenso de site-ul de propagandă rusească Sputnik.

Start la depesedizare: angajările de funcționari publici, oprite


Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului, spune că au fost oprite angajările de funcționari publici, urmând să fie organizate concursuri, printr-o evaluare independentă a competențelor celor înscriși.

Secretariatul General al Guvernului va propune în dezbatere publică o reorganizare a aparatului de lucru de la nivelul Guvernului, iar numirile la conducerea instituțiilor și agențiilor din subordine vor trebui să respecte aceleași principii de integritate și de profesionalism.

"Depesedizarea statului înseamnă schimbarea radicală a felului de a face numiri la conducerea instituțiilor și a agențiilor/companiilor aflate sub autoritatea Guvernului, de la numiri strict politice clientelare fără nicio pregătire profesională la promovarea unor oameni politici profesioniști în domeniul lor de competență", a scris Dancă pe Facebook.

Lista lui Alexandru

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG