Linkuri accesibilitate

Republica Moldova a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului


Coronavirus- reprezentare grafică

Ministrul Sănătății din Republica Moldova, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat înregistrarea primului deces din cauza coronavirusului.

Victima este o femeie de 61 de ani internată cu COVID-19 la Spitalul Clinic Republican din Chişinău.

În ciuda eforturilor medicilor, femeia, revenită recent din Italia și care suferea de mai multe boli, a făcut stop cardiac.

Potrivit directorului Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, medicii au luptat timp de patru zile pentru a-i salva viața. Pacienta s-a aflat două zile la respirație artificială, dintre care o zi şi jumătate – intubată.

„Au fost patru zile și nopți de luptă. Din păcate, în această noapte, la ora 2:40, pacienta a decedat în urma unui stop cardiac. O zi jumătate a fost la intubare. Timp de o săptămână a fost în sat, după ce a venit din Italia. Satul este în carantină. Multe persoane sunt la supraveghere. Nimeni nu este în stare critică. Iată la ce duce nerespectarea regimului. Mulți sunt contaminați”, a declarat directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, citat de presa din Republica Moldova.

Managerul instituției a menţionat că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creștere în acea localitate. Aceștia se află sub supravegherea medicilor. În prezent, în carantină se află satele Bălceana şi Sofia din raionul Hânceşti.

Republica Moldova a înregistrat 30 de cazuri de coronavirus, iar președintele Igor Dodon a decretat în această săptămână stare de urgență pentru 60 de zile.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG