Linkuri accesibilitate

Republica Moldova. O rachetă a fost descoperită la Briceni


O rachetă a fost descoperită într-o livadă din apropierea orașului Briceni din Republica Moldova.
O rachetă a fost descoperită într-o livadă din apropierea orașului Briceni din Republica Moldova.

„În apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care, din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție”, anunță un comunicat emis de Ministerul de Interne (MAI) de la Chișinău, preluat de Radio Europa Liberă Moldova.

Poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de alertă în zona comisariatelor Briceni și Ocnița, anunță sursa citată.

Zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.

Potrivit primarului orașului Briceni, Vitalii Gorodinschii, racheta a căzut în jurul orei locale 15.00.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a declarat pentru Radio Europa Liberă Moldova că „o echipă de geniști se îndreaptă la fața locului”.

O rachetă rusească a explodat la Naslavcea pe 31 octombrie

Pe 31 octombrie o rachetă rusească, doborâtă de sistemul ucrainean antiaerian, a căzut pe teritoriul satului Naslavcea, raionul Ocnița, localitate aflată la frontiera de nord cu Ucraina. Atunci racheta a explodat și a provocat mai multe pagube materiale. Geamurile și acoperișurile caselor din apropiere au fost sparte.

Nu este prima dată când rachetele rusești au violat spațiul aerian al R. Moldova

La începutul lunii octombrie, trei rachete de croazieră, lansate de pe navele maritime rusești au tranzitat teritoriul R. Moldova în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

Rusia a negat atunci că rachetele rusești lansate contra Ucrainei ar fi violat spațiul aerian al R. Moldova.

XS
SM
MD
LG