Linkuri accesibilitate

Republicanii cresc majoritatea conservatoare de la Curtea Supremă prin confirmarea lui Barrett


în prezența președintelui american Donald Trump, Amy Coney Barrett depune jurământul după ce a fost confirmată ca nou judecător pe viață la Curtea Supremă

Donald Trump obține o nouă victorie politică importantă după ce Senatul american a votat pentru confirmarea lui Amy Coney Barrett pentru un mandat pe viață ca judecător la Curtea Supremă.

Astfel, președintele american a reușit să numească un al treilea judecător la Curtea Supremă în cei patru ani de mandat și a dus balanța la instanța supremă a justiției americane la o majoritate de 6-3 pentru conservatori.

Donald Trump a prezentat-o pe judecătoarea Barrett drept o femeie a „generozității, credinței și un caracter veritabil" la ceremonie de învestire ce a avut loc la Casa Albă, la scurt timp după votul din Senat.

Votul din Senatul controlat de republicani a mers în mare parte pe linia partidului, așa cum era de așteptat, confirmând că Barrett, în vârstă de 48 de ani, va ocupa locul fostei judecătoare Ruth Bader Ginsburg, un simbol al liberalilor, care a murit luna trecută.

Votul final a fost 52-48 pentru confirmare, oferindu-i lui Trump cea de-a treia numire la Curtea Supremă și finalizând prelua controlului din partea republicanilor a curții formate din nouă membri.

Votul a avut loc în ciuda obiecțiilor din partea democraților, care au spus că procesul de nominalizare și confirmare s-a apropiat prea mult de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Ei au susținut că câștigătorul alegerilor ar trebui să aleagă noul judecător.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG