Linkuri accesibilitate

Restaurantele ar putea să nu se deschidă de la 1 iulie precum era așteptat


Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că hotărârea privind redeschiderea restaurantelor se va lua la finalul acestei săptămâni, dar în actualele condiții de creștere a numărului de noi cazuri, Ministerul Sănătății s-ar putea să nu permite acest lucru de la 1 iulie precum era așteptat inițial.

1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare”, a spus Virgil Popescu, marți seară, la Digi24.

El a insistat pe menținerea regulilor impuse pentru stoparea răspândirii pentru ca un val de relaxare a măsurilor să fie posibil.

Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor”, a declarat ministrul Economiei.

Virgil Popescu a manifestat îngrijorare pentru evoluția cazurilor și a arătat că autoritățile au grijă să nu ia măsuri care să riște amplificarea situației.

Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole și cinematografe”, a mai spus el.

Virgil Popescu a adăugat că nu s-a văzut o respectare a regulilor după ultimele măsuri de relaxare:

Românii au simțit nevoia de o activitate debordantă, încălcând regulile. Cred că e momentul să ne liniștim un pic, să respectăm regulile, ca să putem să mergem și mai departe cu relaxarea”, a arătat oficialul.

Astfel, restaurantele ar putea să mai aștepte alte două săptămâni pentru a putea să redeschidă.

Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a subliniat Virgil Popescu..

O decizie urmează să se ia la finalul săptămânii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG