Linkuri accesibilitate

Restricții de acces din cauza gripei în două spitale din Capitală


Ministerul Sănătății a suplimentat cu 35.000 numărul de doze de vaccin gripal
Ministerul Sănătății a suplimentat cu 35.000 numărul de doze de vaccin gripal

Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta au decis să restricționeze, din cauza gripei, vizitele la bolnavii internați, în vreme ce Ministerul Sănătății anunță suplimentarea dozelor de vaccin.

La Institutul Matei Balș, vizitele nu vor dura mai mult de 10 minute și nu poate intra mai mult de un aparținător.

Managerul Institutului, Adrian Streinu-Cercel, a precizat că, în ultimele 24 de ore, s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe peste 600 de pacienți, potrivit Hotnews.

Dintre acestea, 171 de persoane au fost diagnosticate cu gripă.

La Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta au fost confirmate 2 cazuri de gripă de tip A, în ultimele cinci zile, și a fost, de asemenea, restricționat accesul vizitatorilor.

Managerului instituţiei, Beatrice Mahler, a declarat că este restricţionat accesul aparţinătorilor în secția de Terapie Intensivă, iar pe celelalte secţii accesul se face pe o perioadă de timp limitată, cu măsuri suplimentare de protecţie, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a aprobat vineri dimineața suplimentarea dozelor de vaccin gripal cu 35.000 de unități pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Până la 19 ianuarie, aproape 1. 448.000 de persoane au fost imunizate, Ministerul Sănătății achiziționând un milion și jumătate de doze de vaccin.

Institutul Matei Balş este unul dintre cele cinci unități sanitare la care vor fi tratate eventuale cazuri de pacienți diagnosticați cu noul coronavirus din China, alături de Institutul Victor Babeş din București, precum şi spitalele de boli infecțioase din Iaşi, Cluj şi Timişoara.

XS
SM
MD
LG