Linkuri accesibilitate

Bulgaria | Noi restricții în plin sezon turistic. Ce trebuie să facă românii aflați în concediu


Bulgaria rămâne una dintre destinațiile turistice preferate de români
Bulgaria rămâne una dintre destinațiile turistice preferate de români

Bulgaria reintroduce masca în spațiile închise, reduce capacitatea de primire pentru localuri și schimbă regulile privind munca la birou după creșterea alarmantă a numărului de cazuri în ultimele zile.

Angajații din instituțiile publice din țara vecină vor lucra aproximativ trei ore pe zi la birou, a anunțat ministrul bulgar al Sănătății. Stoycho Katsarov spune că angajatorii trebuie să organizeze procesul de lucru în sistem de telemuncă acolo unde este posibil, scrie novinite.com. Dacă vor ca angajații să lucreze de la birou, angajatorii pot face acest lucru chemându-i pe jumătate dintre ei, cu excepția situațiilor în care natura activității impune prezența fizică pentru toată lumea. Măsura este menită să reducă numărul de persoane care folosesc transportul public și să se evite astfel infectarea.

Tot începând de vineri, localurile vor organiza evenimente la 50% din capacitate. Această condiție nu se aplică dacă participanții sunt vaccinați sau au un rezultat negativ la testul PCR, efectuat cu până la 72 de ore înainte.

Ordinul ministrului Sănătății se aplică tuturor evenimentelor care au loc în spații precum cinematografele, teatrele, spectacolele de circ, dar și sălilor de sport, piscinelor, cluburilor și restaurantelor.

Peste 250.000 de români sunt așteptați în Bulgaria în august-septembrie

Măsurile anunțate de Bulgaria vin în contextul în care aproximativ 250.000 de români vor merge în vacanță în stațiunile de pe malul Mării Negre la finalul lunii august şi începutul lunii septembrie, după cum arată estimările operatorilor din turism.

Ministerul Turismului de la Sofia a anunțat că, în perioada 1 mai – 8 august, peste 2,5 milioane de turiști au călătorit în Bulgaria, dintre care turiștii din România sunt pe primul loc dintre oaspeții străini, cu 222.966 de persoane.

Deocamdată, Bulgaria pune România pe lista verde ceea ce înseamnă că accesul în Bulgaria se face pe baza actului de identitate sau a paşaportului. Decizia se aplică până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică, după cum anunțau autoritățile bulgare la început de iunie.

Bulgaria rămâne pe lista verde

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat joi noua nouă listă cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID. Lista intră în vigoare începând cu data de 22 august, ora 00.00.

Bulgaria rămâne în continuare în zona verde în această listă, ceea ce înseamnă că cetățenii care vin din țara vecină nu trebuie să fie vaccinați.

Turcia și Grecia, două destinații preferate de români, rămân tot în zona roșie. Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.

Consultă aici lista completă a țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat valabilă începând cu 22 august

La nivel european, harta actualizată ieri cu ratele de infectare din statele europeană poziționează Bulgaria pe lista roșie.

Bulgaria a fost trecuta pe lista roșie
Bulgaria a fost trecuta pe lista roșie

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG