Linkuri accesibilitate

Noi restricții în Grecia, pe insula Mykonos a fost interzisă muzica. Țara reintră pe lista galbenă a României


Mykonos este una dintre cele mai importante atracții turistice ale Greciei.
Mykonos este una dintre cele mai importante atracții turistice ale Greciei.

Pe insula grecească Mykonos, una din destinațiile turistice cele mai cunoscute, autoritățile au interzis, de sâmbătă, muzica în baruri și restaurante în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Mykonos atrăgea în perioada dinaintea pandemiei peste un milion de turiști în fiecare vară, printre care numeroase vedete, transmite Reuters. Autoritățile au decis acum interzicerea totală a muzicii în baruri și restaurante, iar circulația fără motive întemeiate este este interzisă între unu noaptea și 6 dimineața. Restricțiile ar urma să fie valabile până în 26 iulie.

O cincime din economia Greciei depinde de turism, iar autoritățile au făcut în ultimele luni eforturi serioase pentru a atrage cât mai mulți turiști în această vară.

Una dintre destinațiile preferate ale turiștilor români, Grecia reintră din noapte de sâmbătă spre duminică pe lista galbenă a țărilor din care întoarcerea în România înseamnă impunerea unei carantine de 14 zile. Tot din noapte de sâmbătă, Spania, Portugalia și Olanda intră în așa numita „zonă roșie”.

Persoanele care vin din aceste zone nu trebuie să intre în carantină dacă sunt vaccinate. Pentru lista galbenă este suficient și un test PCR negativ pentru a evita carantina, însă persoanele care vin din zona roșie evită carantina doar dacă sunt vaccinate.

Potrivit Digi 24, introducerea Greciei pe lista galbenă a determinat numeroși turiști români să încerce să revină în țară înaintea miezului nopții de sâmbătă spre duminică, ceea ce ar fi provocat aglomerație în punctul de trecere a frontierei Makaza, la ieșirea din Grecia spre Bulgaria.

Creșterea numărului de cazuri a determinat Grecia să decidă vaccinarea obligatorie a angajaților din sistemul de sănătate și cel de îngrijire a vârstnicilor, precum și reintroducerea altor restricții precum permiterea accesului în restaurante și cluburi doar pentru persoanele vaccinate.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG