Linkuri accesibilitate

Mihai Tudose anunță că ProRomânia nu va vota alături de PSD restructurarea Guvernului și Codurile penale


Mihai Tudose spune că ar exista și parlamentari PSD care nu ar fi dispuși să voteze modificările la Codul penal
Mihai Tudose spune că ar exista și parlamentari PSD care nu ar fi dispuși să voteze modificările la Codul penal

Parlamentarii Pro România nu vor participa la votul din Camera Deputaţilor asupra proiectelor de modificare a Codurilor penale şi nici la votul unei eventuale restructurări a Guvernului, a anunţat, duminică, vicepreşedintele partidului Mihai Tudose, potrivit Agerpres.

"Să şi le treacă, să şi le asume (modificările la Codurile penale - n.r.). Nu vom participa şi cred că asta va fi poziţia Opoziţiei, vom discuta la începutul săptămânii. Să fie în sala aia cei care îşi asumă. Dacă ei merg langa cu nebunia asta... Eu nu înţeleg de ce vor să mai schimbe ministrul la Fondurile Europene, pentru că nu le mai trebuie minister, fiindcă este foarte clar că, dacă continuă cu demersul ăsta împotriva Justiţiei şi împotriva statului de drept şi împotriva tuturor principiilor de bază de aderare la UE, oamenii ăia ne blochează fondurile europene", a afirmat Tudose la o conferinţă de presă, întrebat cum va vota Pro România proiectele de modificare a Codurilor penale.

Declarația lui Mihai Tudose vine după cea a liderului UDMR, Kelemen Hunor, care a anunțat că formațiunea sa nu va vota la restructurarea Guvernului, pe care PSD inteenționează să o prezinte în Parlament în săptămâna care urmează. Liderul UDMR spune că actuala coaliție trebuie să-și verifice majoritatea în Parlament.

Pentru restructurarea Guvernului este nevoie de 233 de voturi ale senatorilor și deputaților, iar coaliția PSD-ALDE are 240 de voturi în prezent. Mai există și minoritățile din Camera Deputaților, despre care Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunțat că ar urma să susțină acest demers al puterii.


El a spus că nu crede că aceste proiecte vor trece de Camera Deputaţilor. "Nu cred că vor trece. (...) Mă bazez pe bunul simţ al celorlalţi", a adăugat Tudose.Tudose a mai spus că Pro România nu va participa la vot nici în cazul în care actuala coaliţie va veni în Parlament cu restructurarea Guvernului.

"Există varianta aceasta a restructurării ca să obligi preşedintele să semneze un cabinet trecut prin Parlament. Deocamdată, le e cam frică (celor din conducerea PSD - n.r.). UDMR zicând pas, mai contează pe nişte minorităţi, dar nici alea nu sunt ei convinşi, nici toţi pesediştii nu sunt doritori de a fi parte din dezastrul ăsta. (...) Nu vom vota", a precizat Tudose.

Miercuri, plenul Senatului a adoptat proiectul de modificare a Codului penal, aşa cum a fost elaborat de Comisia specială privind legile Justiţiei. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG