Linkuri accesibilitate

Reuniunea consiliului franco-rus, amânată din cauza afacerii Navalnîi


Alexei Navalnîi

Franţa a anunţat că amână întâlnirea miniştrilor ruși și francezi, de externe şi ai apărării, prevăzută să aibă loc pe 14 septembrie la Paris, din cauza tensiunilor legate de otrăvirea disidentului rus Alexei Navalnîi.

„Având în vedere circumstanţele actuale şi după o discuţie cu autorităţile ruse, s-a decis amânarea reuniunii Consiliului franco-rus de cooperare pe probleme de securitate la o dată ulterioară", a anunțat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Paris, Agnes von der Mühll, citată de AFP.

Precedenta reuniune 2+2 (externe şi apărare) dintre Jean-Yves Le Drian, Florence Parly, Serghei Lavrov şi Serghei Şoigu, din septembrie 2019, de la Moscova, a marcat începutul „dialogului strategic" dorit de preşedintele francez, Emmanuel Macron, care este de părere că Rusia priveşte prea mult spre China.

Macron miza la acel moment pe o apropiere de Rusia, în încercarea de a destinde atmosfera în Europa, pentru rezolvarea conflictului ucrainean, pe fondul unui nou război rece cu Moscova. Numai că, spune ministrul francez al Apărării, Florence Parly, dialogul nu a dat până acum „rezultate tangibile".

Inclusiv vizita președintelui france Emmanuel Macron, programată să aibă loc în următoarele săptămâni la Moscova, este pusă în discuţie din cauza afacerii Navalnîi. „Orice este posibil", a afirmat o sursă diplomatică franceză, citată de AFP.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG