Linkuri accesibilitate

Departamentul pentru Situații de Urgență va avea „un punct de lucru” la Revelionul din Hala Laminor, locație fără autorizație anti-incendiu


Hala Laminor din București va organiza Revelionul 2024 cu mii de persoane. Locația este deschisă publicului, deși nu are autorizație împotriva incendiilor.
Hala Laminor din București va organiza Revelionul 2024 cu mii de persoane. Locația este deschisă publicului, deși nu are autorizație împotriva incendiilor.

Departamentul pentru Situații de Urgență susține că va organiza un „punct de lucru temporar” pentru situații de urgență la Hala Laminor. Locația aparține Primăriei Sectorului 3. Europa Liberă a dezvășuit că Hala Laminor nu are autorizație la incendiu, dar organizează Revelionul pentru mii de persoane.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) confirmă într-un răspuns pentru Europa Liberă că, în prezent, Hala Laminor funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. DSU adaugă însă că „în zona în care se desfășoară evenimentele, este asigurată securitatea cetățeanului pe linia apărării împotriva incendiilor, instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu, instalații automate de stingere a incendiilor, sisteme de desfumare, hidranți interiori și exteriori”.

DSU arată că pentru a fi autorizat spațiul unde se organizează Revelionul trebuie de fapt autorizată în privința securității la incendiu toată hala, ceea ce nu se întâmplă deocamdată.

DSU susține că partea neconformă din hală va rămâne neutilizată pe timpul petrecerii de Revelion, așa cum a stabilit cu Primăria Sectorului 3. În plus, mai precizează DSU, va fi organizat un punct de lucru în hală cu oameni de la DSU.

„Pe perioada desfășurării evenimentelor cu aglomerări de persoane, in baza unei informări prealabile a organizatorului, pentru gestionarea unei situații potențial generatoare de situație de urgență se va realiza un punct de lucru temporar în proximitatea obiectivului, punct de lucru încadrat cu tehnică și personal operativ”, potrivit răspunsului trimis de DSU Europei Libere.

Europa Liberă a scris de mai multe ori că Hala Laminor nu are autorizație de securitate la incendiu și nici instalații de alarmare sau stingere a focului funcționale.

Algorithm Construcții S3, firma care o administrează, a fost amendată cu 60.000 de lei. În Hala Laminor a fost organizat un târg de Crăciun.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București știe de situația de la Laminor. Într-un proces verbal consultat de Europa Liberă, pompierii menționau lipsa de autorizație de securitate la incendiu și faptul că instalațiile de detecție, alarmare și semnalizare în caz de incendiu și instalația de stingere și de evacuare fum nu erau montate.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG