Linkuri accesibilitate

Rezultat negativ la retestare pentru bebelușul rămas în maternitatea de la Timișoara


Imagine generică

Nou-născutul rămas în spital după ce a fost diagnosticat cu coronavirus alături de alți nouă - externați, însă, cu mamele lor - a fost retestat marți iar rezultatul a ieșit negativ la infecție cu SARS-C0V-2.

Potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax, la cea de a doua testare, rezultatul a fost negativ.

Bebelușul e născut prematur.

Procurorii au deschis marți un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

„În fapt, în cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara într-un comunicat remis presei marți.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a cerut luni Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți pe 1 aprilie, transmite Grupul de comunicare strategică.

Testele au arătat că 10 nou-născuți au fost diagnosticați cu COVID-19, în condițiile în care mamele lor au fost diagnosticate negativ la SARS-CoV-2.

Nouă mame și nou-născuții lor au fost deja externați în perioada 2-4 aprilie, testele fiind prelucrate pe 5 și 6 aprilie, în spital rămânând internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG