Linkuri accesibilitate

Rezultate provizorii. Cine va conduce județele României în următorii patru ani


Partidul Social Democrat (PSD) a câștigat cele mai multe consiliile județene din țară, potrivit rezultatelor preliminarii de luni dimineață.

Dacă rezultatele finale vor rămâne la fel, social-democrații își vor adjudeca 25 de consilii județene, adică instituțiile care se ocupă de proiectele județene (precum drumurile) și care au un rol și în distribuirea de fonduri către primăriile comunelor și orașelor.

Rezultatele provizorii mai arată că Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat zece județe. În două dintre județe, cele două partide au câștigat cu un candidat comun.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) și-a adjudecat patru județe.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
 • 16x9 Image

  Ionuț Benea

  A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

  S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

  Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

 • 16x9 Image

  Simona Cârlugea

  A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

  A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG