Linkuri accesibilitate

Roșia Today: În lupta cu euro, leul a ajuns cam de doi lei 


Nici nu a terminat bine de căzut bursa din România, că imediat a început prăbușirea leului față de euro.

Nici măcar ploaia înghețată, care a paralizat marile orașe, nu a putut îngheța cursul leu/euro. Hai să vedem care au fost reacțiile prompte în toiul bătăliei de pe piața valutară.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

​Mugur Isărescu a refuzat să se prezinte la parlament să dea socoteală de ce scade leul așa de rapid și a anunțat că , în semn de protest, el nu se va mai semna, ca guvernator, pe bancnotele românești. Auzind asta, Gabriel Oprea s-a oferit să semneze el, declarând pentru Rosia Today: „Ca plagiator, sunt obișnuit să semnez pe orice, mai ales dacă nu e opera mea.”

Florin Salam a spus că nu-l afectează scăderea leului. Ca manelist financiar-economic, i-a sfătuit pe toți colegii lăutari ca la dedicații să-și configureze fruntea pentru bancnote serioase ca euro, dolari sau franci elvețieni.

Viorica Dăncilă la întrebat pe Darius Vâlcov: „Dacă euro a crescut, atunci Euro douăzeci-douăzeci cât s-a făcut? A devenit Euro douăzeci - douăzeci virgulă cinci?”

Klaus Iohannis a anunțat că va avea o reacție promptă și rapidă și va lua imediat poziție prin octombrie, după vacanță. De asemenea , a mai întrebat cu cât se mai vinde o marcă vest-germană, moneda în care dumnealui încă mai are niste depozite ținute într-o saltea.

Liviu Dragnea a explicat la o conferință de presă: „Dacă leul a scăzut și baronii noștri fură în lei, înseamnă că acum fură mai puțin. Așadar am reușit să diminuăm corupția. Vedeți că facem progrese?”

Ion Țiriac își va aprinde trabucul cu o hârtie de 500 de euro, nu cu una de 500 de lei, ca să-și păstreze imaginea de miliardar serios.

Petre Daea a explicat că, de fapt, leul nu prea mai contează. Dacă avem o oaie puternică este destul.

Orlando Teodorovici a declarat că dacă euro din UE devine prea scump, vom putea importa euro făcut în China. Este adevărat, se rupe mai repede si se decolorează după primul spălat, dar merge.

Jandarmeria Română a anunțat că, dacă tendința continuă, iese și bate euro de-l snopește. Pe urmă îl și gazează.

Un grup de nostalgici comuniști adunati la cimitirul Ghencea sa-l sărbatorească pe Nicolae Ceaușescu au declarat: „Vedeți unde ne-a adus capitalismul? În dezastru. Înainte de 1989, rata de schimb a fost perfect constantă cincizeci de ani: 100 de lei= 0 dolari. Asta înseamnă stabilitate financiară, nu ce fac idioții aștia de capitaliști acum.

XS
SM
MD
LG