Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Șeful Transelectrica: „Am vrut să-mi trec în CV și doctoratul la Cambridge, dar nu știam cum se scrie pe englezește”


Președintele directoratului Transelectrica, domnul Marius Dănuț Carașol, și-a trecut în CV Facultatea de Electrotehnică a Universității Politehnice București pe care însă nu a absolvit-o.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Omul s-a prezentat la mai marii săi cu o diplomă și o foaie matricolă false. Dănuț este unul din cei mai bine plătiți bugetari din România. Vedeți, dragii moșului, că nici nu-i chiar așa greu să ai salarii astronomice în România? Diploma prin care a absolvit un liceu din Alexandria pare, deocamdată, în regulă, dar cel mai probabil s-ar putea ca și acolo să avem surprize, dacă ne apucăm de verificări.

În ce țară trăim noi, dacă omul ăsta încasa unul dintre cele mai mari salarii de la buget cu o dipomă falsă? Omul ăsta conduce genul ăla de întreprindere de stat unde șoferii directorului au câte 5000 de lei salariu. Sunt o mulțime de ingineri cu doctorate și specialiști cu facultăți serioase, care s-ar da peste cap să muncească fochiști sau secretare la firme gen Transelectrica pe salarii de cinci ori cât salariu mediu.

Chiar dacă-i pune partidul în funcții, oare pe ăștia, la angajare, nu-i întreabă nimeni nimic? Nu spun să-ți zică legea lui Ohm, că deja ăsta e de premiul Nobel pentru ei, dar să te întrebe șeful tău ceva de la Robingo gen „Care-i capitala Franței?” „Unde avea Ștefan cel Mare Cetatea de scaun de la Suceava?” sau „Cât iese dacă înmulțești 2+2?”. Mai greu obții permis de conducere decât postul de barosan la Transelectrica.

Bine, noi trăim într-o țară în care, ultima decizie a CCR despre îndatoririle Președintelui și ale premierului este răstălmăcită de Iohannis și Viorica cum vrea fiecare dintre ei. Deci ar trebui ca falsul unui pârdalnic de director de la Transelectrica să nu ne deranjeze.

Cred că, dacă cineva ia la mână dosarul cu care România a intrat în UE sau NATO, va găsi și acolo niște adeverințe false sau niște note trecute din burtă. E foarte probabil ca România să aibă buletin fals de UE. Cum l-am făcut rost? Exact cum falsificau unii buletinele și legitimațiile cu care pe urmă mergeau la închirieri de casete video. Pierdea vreun student legitimația, o luai de pe jos, iți aplicai meșteșugit poza ta și avei reducere pe tren. Exagerăm, desigur.

Totuși, situația aceasta arată cât de greșit este sistemul actual de promovare în managementul de stat. Lipsa meritocrației este totală. Mediocritatea și slugarnicia față de partidul la putere sunt scandaloase. Pur și simplu este sfidat bunul simț până la refuz. PSD-ul este vinovat pentru instalarea mediocrității pe toate planurile, în toate instituțiile statului. România este o planetă a mediocrilor absoluți, care, colac peste pupăză, sunt și hoți. Ei conduc statul. Iar noi ne mirăm de ce energia electrică a ajuns la cel mai mare preț din regiune. Mare rușine.

Dar eu cred că oamenii ca acest Carașol trebuie cultivați și puși cât mai sus în funcții- cheie. Cu așa competențe, băieții ăștia pot să facă plastografii folositoare patriei. Din fals în fals ne trezim campioni mondiali la fotbal, fără să ne calificăm la vreun turneu final. Pe urmă facem niște acte cu care luăm Basarabia și Cadrilaterul înapoi. Cu unul ca Dănuț Carașol cred că-i putem vinde și Groenlanda lui Trump. Știu eu pe cineva la cadastru și se rezolvă să ne dea un „fiscal” cu Groenlanda la noi, nu la Danemarca. Deci noi suntem pentru promvarea unr astfel de tehnocrați.

Acesta este un text satiric, iar opiniile exprimate de autori nu coincid, nepărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG