Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Șerban Nicolae, un copil problemă pus pe lista de adopții internaționale


Bula Dragnea- Rosia Today
Bula Dragnea- Rosia Today

Am privit și noi cu sufletul la gură cazul adopției micuței Sorina. Am fost, în aceste momente de cumpănă, foarte îngrijorați, alături de întreaga patrie, de întreaga Europă, de întreaga Americă.

Oameni de acțiune, cum ne știți, am luat problema în mâini și venim cu următoarea soluție: Programul național și internațional de adopții. Așa că am ticluit o epistolă către americanii cu bani, și nu numai, care vor să înfieze români. Iată mai jos un fel de listă foarte scurtă cu cele mai interesante adopții propuse de noi:

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

  1. Propunem americanilor spre adopție pe copilul Șerban Nicolae. Este un exemplar bine crescut, cântărind lejer peste suta de kg. Deci familia de adopție trebuie să dispună de un pat ranforsat care să susțină copilul. Este un copilaș educat, uneori obraznic, ca orice copil din partidul de guvernământ. Nu reacționează la observațiile și criticile celor mai mari, dar nici a celor din opoziție. Așadar nu va avea problema pe care o au snow flakeșii americani care se simt ofensați și jigniți din orice. La competențe putem enumera permis de conducere categoria B. O problemă ar fi că îi place să se laude că are pe telefon filmulețe deocheate de-ale unor colege din opoziție cu care nu se impacă deloc.
  2. Următorul pe listă este copilașul Liviu Dragnea, care vine la pachetul de adopție împreună cu o fetiță, Irina. Deci se recomandă înfierea lor de aceeași familie sau de familii vecine din America. Livache e un copil cuminte, care de vreo lună stă la locul lui și nu mai pleacă nicăieri. De asemena, Liviu este un mare iubitor de sport, a crescut cu terenuri de tenis în curte și cu piscină în curtea din Brazilia, așa că recomandăm familiei de adopție să aibă astfel de facilități, dar și o baltă sau o insula prin preajmă unde să mergă copilul la pescuit.
  3. Fetița Viorica Vasilica Dăncilă este un copil cuminte și foarte, dar foarte ascultător. Nu iese din cuvântul lui daddy, iar dacă daddy nu mai iese, nu iese din cuvântul cui trebuie. Are o mică problemă: fiind în creștere, nu știe aproape deloc limba română și mai încurcă cuvintele. Dar ăsta nu pare un dezavantaj. În noua viață va trece cu succes de la stadiul în care nu știe română la stadiul în care nu știe engleză. Ea, oricum, auzind că poate pleca în America, s-a apucat să învețe direct limba engleză greșită.
  4. Radu Mazăre este chiar un copil fără noroc. Îi place să iasă pe stradă îmbrăcat în costumele de joacă. Dacă îl înfiați, dragi străini, așteptați-vă să-l zăriți adesea făcând tumbe în fața casei îmbrăcat în Omul Paianjăn, Regele Soare, Pirații din Caraibe sau Bat Man. Mai are o dambla, nu se duce nici până la covrigăria din colț, decât acompaniat de un alai de fetițe admiratoare, îmbrăcate foarte sumar.
  5. Călin Popescu Tăriceanu este și el un copil bun care poate fi adoptat de o familie europeană, mai ales ca a fost dat afara din familia ALDE și a rămas de căruță. Practic este al nimănui și nici el nu înțelege ce i se întâmplă.
  6. Victor Ciorbea , copilul poporului căruia i-a fost avocat până ieri, este și el pe lista scurtă de adopții, poate se indură cineva sa-l ia și să-l ducă undeva unde să aibă un trai lipsit de griji, că oricum arde gazul degeaba pe aici rămânând fără job. Măcar să nu mai auzim de el o perioadă.
  7. Codrin Ștefănescu, alt copil, de fapt bebeluș, căruia nu i-a crescut încă părul, este complet izolat și marginalizat de familia PSD-istă care nu vrea să-l mai crească. Trebuie făcut ceva pentru acest copil renegat. Strigătul lui de durere trebuie ascultat. Are bani, are terenuri, are afaceri, e un copil bun și simpatic, ar fi păcat să crească singur, fără caldura unui cămin și mângâierea unor părinți, indiferent de la ce partid ar fi ei, doar de la putere să fie.

Lista asta poate continua cu multe alte propuneri și din opoziție, că și acolo sunt copii, mari și uneori obraznici sau needucați. Deocamdată ne oprim aici și ne îndreptăm gândul chiar spre niște copii români, de data asta grozavi, care în seara aceasta vor juca fotbal cu echipa Germaniei Under 21. Hai copii, hai România!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG