Linkuri accesibilitate

Roșia Today: “Auto-ievaluarea” lui Tudorel Toader inainte de plecare


Tudorel Toader a mai tras de funcție cât a putut chiar și după ce PSD trimisese revocarea sa președintelui Iohannis. Dom' ministru ne-a explicat după întrevederea cu Dăncilă care-i diferența dintre revocare și demisie, de parcă ar interesa pe cineva.

Roșia Today a intrat în posesia strategiei lui Toader.

A vrut să meargă la doamna Viorica Dăncilă să-i prezinte o “auto-ievaluare” a activității sale de peste doi ani de ministru. Așa cum “ievaluarea” lui Kovesi i-a luat lui Tudorel trei ore doar ca s-o expună în rezumat, “auto-ievaluarea” urmează să dureze până după Paște.

Vă dați, sper, seama, că dadeau faliment toate televiziunile de stiri până termina domnul Toader lectura documentului?

​ De asta am facut noi un rezumat intr-o pagină. Iată-l:

„ Bună seara, dumneavoastră și invitaților dumneavoastră. Într-o după-amiază însorită de toamnă, pe când soarele mângâia cu razele lui blajine podgoriile Vrancei, venea pe lume, în comuna Vulturu, cel care mai târziu avea să devină un mare ministru… ( salt peste 347 de pagini)

…Ca ministru al Justiției pot trece la realizări o mulțime de postări Facebook care s-au șters după o oră. Am fost ministrul Justiției cu cele mai multe postări șterse după o oră la nivel mondial.

…De asemenea doamna Kovesi ar trebui să-mi mulțumească. Dacă nu eram eu s-o demit, nu ajungea ea mare vedetă la Parlamentul European. Dragă Codruța, să știi însă că, ăia nu o să te pună procuror șef în Europa. Și stii de ce? Fiincă acum sunt și eu o opțiune…

…Pe partea de tehnocrație pot spune că am venit în minister cu trei negi pe față. Plec acum, fără negi, deci pot spune că plec cu fața curată. Asta pentru mine este poate cea mai importantă realizare.

…Valul de deținuți eliberați înainte de termen cu câteva luni, a crescut numărul violurilor, mai ales în mediul rural. Deci mi se datorează și o revigorare a vieții sexuale pentru anumite segmente de populatie deficitare la acest capitol. Nu mai stau să număr câți copii a făcut din pușcărie Cristi Borcea în mandatul meu. Am contribuit astfel la sporul natural al țării noastre.

…Augustin Lazăr, și mai ales familia acestuia, ar trebui să-mi mulțumească. Uite că a ieșit și el la pensie datorită mie.

…Aș mai vrea să remarc clanurile de interlopi care au venit mereu, în acești ani, să-l susțină în fața Curții Supreme pe Liviu Dragnea. Practic, pot spune, că, în mandatul meu am dat o șansă minorităților defavorizate să se implice în Justiție la nivel înalt și altfel decât prin intrarea la pușcărie.

În încheiere mai remarc și că Brigitte Sfăt s-a combinat cu Florin Pastramă în cadrul emisunii Ferma. Așadar în mandatul meu i s-a făcut dreptate lui Ilie Năstase care știți ce spunea despre aceasta Brigitte…”

Urmează pe 140 de pagini o lungă listă cu mulțumiri din care lipsește un singur om, Liviu Dragnea.

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă

XS
SM
MD
LG