Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Bâlciul deșteptăciunilor: Și abia plecă Dăncilă,/Ce mai freamăt, ce mai zbucium!...


Dăncilă a fost pe post de incompetenta satului și după plecarea ei, ce a început? Bâlciul. A venit în satul nostru iar bâlciul. Nu mai e cu proști, e cu deștepți. Bâlciul deșteptăciunilor.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Șică Mandolină vrea musai să monteze un guvern al României cât mai repede. Și cât mai sub dumnealui. Barna se arată încurcat tare de plecarea Vasilicăi din Videle și pare că nu știe deloc ce vrea. USR le cere liberalilor în schimbul intrării la guvernare luna de pe cer. Noi am auzit de vorba aia de duh, spusă de niște oameni importanți și deștepți, în momente grele: „Fiți realiști! Cereți imposibilul!”, dar parcă nici chiar așa. USR vrea desființarea secției speciale de anchetare a magistraților plus „fără penali”, dar imediat, pe loc, prin ordonanță de urgență, dacă s-o putea, și asta chiar înainte ca ei să voteze guvernul. Mă aștept ca în scurt timp Barna să ceară PNL-ului, în schimbul susținerii în Parlament retragerea trupelor turcești din Siria, asistență medicală gratuită acum pentru toți oamenii amărâți din India și demisia lui Putin. USR mai poate cere și chestii mai pe economie: un leu să valoreze zece euro la cursul BNR și, ca să nu supărăm Uniunea Europeană și pe Merkel, și un euro să valoreze simultan zece lei. Hai că se poate! Doar să vrei! Nu-i niciun păcat să ceri luna de pe cer doar ca să te dai implicat.

Tăriceanu nu vrea să susțină un guvern al securistului Petrov. Securistul Petrov mai vrea un rând de țuică. Pîn’ la urmă, ăsta pare cel mai realist și cel mai cu picioarele pe pământ.

Ponta vrea să voteze un guvern PNL cu condiția ca prim-ministrul și miniștrii să fie de la PSD, iar banii care se scurg la guvernare să ajungă la Pro România.

Pe ăia de PLUS nu i-a întrebat nimeni ce vor, dar cred că nici ei nu se întreabă. Din toată isetria asta parcă ne lipsește un Vadim de pe vremuri. Măcar ne distram, că văd că oricum, de făcut treabă nu vrea nimeni să facă.

Cel mai corect ar fi să organizăm un mic UNTOLD în care Orban să cânte la platane, sau la două mandoline simultan, iar dacă publicul bine fumat îl aplaudă, să fie învestit ca premier.

Ăstimp, foarte probabil, cei mai mulți parlamentari de la PSD, ALDE, PMP sau din alte părți își fac un calcul simplu: dacă se fac anticipate, ei pierd un an din ceea ce, aproape sigur, este ultimul lor mandat de parlamentar și pensia de parlamentar. Un amărât de deputat pesedist de Bârlad știe foarte bine că partidul lui nu mai poate miza, în caz de anticipate, pe mai mult de jumătate din acel 47%. Și mai știe că va fi foarte greu ca el să fie pe listele alea, unde PSD prognozează un amărât de douăzeci și ceva la sută la parlamentare. La ALDE sau PMP calculul e și mai lipsit de speranță. Despre ce anticipate vorbim?

Pe scurt, am scăpat de deșteapta de Dăncilă și am dat de alți deștepți care o să orăcăie pe toată perioada campaniei la prezidențiale de n-o să mai înțeleagă nimeni nimic și-o să ne luăm câmpii de silă. Și asta nu e bine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG