Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Cea mai creștină echipă este tămâie la fotbal


Dupâ atâtea întâmplări cu rezultate mici și foarte mici din lumea politică, ne-am gândit să luăm o pauză, să mai respirăm un pic fără sa vorbim despre Iohannis, Dăncilă, Tăriceanu, Ponta și alți eroi ai scenei politice atât de frământate în ultimele zile.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Nu de alta, este atâta lipsă de logică în tot ce se petrece încât riscăm să ne doară capul de la efortul mintal pe care ar trebui sa-l facem ca să înțelegem ceva. Și nu credem că merită. De asta Roșia Today vă invită să vă relaxați un pic cu Gigi Becali și echipa FCSB, această stea care s-a transformat în steluță și acum e pe cale să se piardă în cosmos sub formă de praf stelar.

Astăzi, FCSB încearcă să revoluționeze sportul. Dacă reușește să se califice diseară, această echipă va răsturna masa pe care se află caietele și manualele cu tot ce se știe despre fotbal.

Poate fi prima oară în istoria UEFA când o alcătuire ciudată, o sectă creștin-ortodoxă care a înțeles greșit credința ajunge în grupele Europa League. FCSB este ca o mâ­năstire ambulantă, condusă de un bărbat aflat în apogeul delirului mistic, consiliată de călugări fake și antrenată de un enoriaș smerit, care și-a donat mintea bisericii. Oamenii din staff sunt doar accesorii pentru icoane și mătănii, tactica de joc se naște din rugăciuni, jucătorii sunt la mila grației divine. Putem să ni-L imaginăm pe Dumnezeu stând pe canapea și jucând Playstation cu FCSB, doar că o face pentru prima oară, necunoscând nici măcar comenzile.

În locul metodiștilor, a kinetoterapeuților, a preparatorilor și, în general, a celor a căror meserie este fobalul, stă o șleahtă de îngeri aduși cu forța la stadion. Sute de icoane cu sfinți, greșit imaginați de autori plini de aur, au acum ca obiectiv calificarea în grupe. Fiind buni și iubitori, ei chiar își permit să-și rupă din timpul necesar tâmăduirii bolnavilor și nevoiașilor pentru a câștiga această dublă cu Guimaraes. Totuși, e cel puțin riscant să-l iei pe Sfântul Gheorghe secund, mai ales că în dotarea lui se află o suliță cu care poate sparge mingile. Dar astea sunt probleme tehnice, prea puțin importante în raport cu înaltul grad de spiritualitate la care ne aflăm.

Din fericire, noi, cei mai puțin atinși de patima credinței, știm că Dumnezeu nu a câștigat nicio Ligă a Campionilor și nici Balonul de Aur nu-l are în palmares. Și nu credem că are în plan să atingă aceste obiective în viitorul apropiat. Dar, dacă FCSB se califică în grupe, promitem că ne mai gândim.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG