Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Chirurgia salvează România


Matteo Politi, fals italian doctor

Și nu orice chirurgie, ci chirurgia estetică italiană. Parcagiul italian cu opt clase care a făcut pasul spre vârful medicinei românești a zăpăcit întreaga țară.

Trăim într-o epocă în care Occidentul atentează la valorile cele mai de preț ale românismului: biserica, familia, micii și silicoanele. Incredibil!

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

​Când marea doamnă a salariilor românești, Lia Olguța Vasilescu, a urcat la cer salariul medicilor, au fost voci care au vorbit de o creștere nesustenabilă. Vedem acum că sistemul medical românesc a devenit un magnet pentru doctorii din Europa. De la noi pleacă cei cu facultate, iar din occident vin cei cu opt clase. Bravo! Păi, în anii '90, când un amărât de doctor avea o sută de dolari salariu, iar despre operații estetice nici nu putea fi vorba, căci un botox costa cât trei apartamente, mai dădea prin gând vreunui astfel de escroc să vină p-aici? Ar fi bătut el drumul pentru un curcan în viu și o damigeană de molan, cât era șpaga la medic în '91? Normal că nu. Vă place doamna Lia ce ați făcut? Ați crescut nivelul la sanătate, dar nu pentru bolnavul român ci pentru escrocii italieni. Stim că nu are legatură, dar cineva trebuie să încaseze nervii publicului.

S-a tot vorbit cum că italianul acesta – mi-e și greu să-i dau vreun nume, fiindcă are paișpe nume false și opt adevărate – este incompetent. Domnilor, dacă omul era un parcagiu talentat, să știți că are toată stima noastră. Nu e de colea. Noi am văzut o grămadă de doctorițe care habar n-au să parcheze decent o mașină în înghesuiala din centrul Bucureștiului. Deci să nu aruncăm cu piatra!

Pe urmă, mă gândesc și la specializarea dumnealui: medicină estetică. Păi, nu a spus Dostoievschi că frumusețea va salva lumea?! Poate cetățeanul a fost mânat de astfel de nobile idealuri. Și mai e o treabă: când e vorba de corpul unei femei, mai ales atunci se spune că „frumusețea este în ochii celui care privește”. Iar italianul a trecut la treabă. S-a pus pe corectat nasuri, abdomene, fețe, chestii mărunte, nu s-a băgat la inimă sau rinichi, că alea nu se văd.

Impactul întâmplării a trecut însă cu mult granițele medicinei. Se zvonește că, impresionat de performanța italianului estetician, Liviu Dragnea vrea să-l angajeze la guvern, ca să cosmetizeze cifrele de la buget.

Viorica Dăncilă este un pic circumspectă. Ea a declarat că nu-și dorește nici un fel de retușuri estetice și că oricât ar râde lumea, ea nu va renunța la coafeza proprie. Asta în timp ce Codrin Ștefănescu a întrebat simplu: „Ăsta face și implanturi de păr?”

Și toate astea în timp ce Iohannis, urmărind cu atenție și îngrijorare situația, ar fi declarat: „I-am studiat CV-ul. L-aș pune la Transporturi în locul Olguței. E de departe mult mai competent.”

XS
SM
MD
LG