Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Codrin Ștefănescu: „PSD se va implica în restabilirea ordinii în Venezuela”


Codrin Ștefănescu e agitat și emoționat. Împachetează, vorbește la telefon și încearcă să răspundă la întrebările noastre, în același timp. I s-a încredințat o misiune dificilă, „dar frumoasă și nobilă”, spune el. Mâine va pleca în Venezuela, unde, alături de strategi din țări precum Rusia, China, Coreea de Nord, Cuba sau Yemen, va pune umărul la restaurarea ordinii și disciplinei. De ce el? Răspunsul la această întrebare, dar și alte precizări importante, în interviul de mai jos.

Roșia Today: Domnule Codrin Ștefănescu, de ce plecați în Venezuela?

Codrin Ștefănescu: În primul rând, nu mă duc eu. Se duce România, pentru că eu reprezint România acolo. În al doilea rând, nu știu, pentru că nu mi s-a spus încă. Tot ce știu deocamdată este că trebuie să-mi iau la mine haine subțiri. Acolo e cald.

R.T.: Vă însoțește cineva, e o echipă, o delegație?

C.Ș.: Este o delegație formată din mine și Cătălin Rădulescu. Și două fete de la TSD, organizația Dolj.

R.T.: Ne puteți spune numele lor?

C.Ș.: Pussy88_Skumpik și Yasminebaby, parcă. Am vorbit doar pe Facebook.

R.T.: Cu ce gânduri vă duceți într-o țară cu mare risc, unde instabilitatea politică este extrem de ridicată?

C.Ș.: Cu gândul să nu-mi uit periuța de dinți și gelul de păr acasă.

R.T.: Periuța am înțeles, dar dumneavoastră folosiți gel de păr?

C.Ș.: Cu gelul de păr voi câștiga încrederea populației. Am luat zece cutii. Le voi da șpagă celor din opoziție. În acest fel, credem că vom reuși să-i calmăm.

R.T.: Aceasta este strategia României pentru rezolvarea problemei din Venezuela?

C.Ș.: Cătălin vine cu salam. Cinci batoane. Le vom folosi în negocierile cu populația. Și la ei, ca și la noi, oamenii sunt dezinformați și învrăjbiți de străini. Avem și un plan B. Dacă negocierile intră în impas, ne vor trimite de la partid făină, ulei și găleți.

R.T.: Pare un plan bun.

C.Ș.: Da, așa este. Le-am spus colegilor venezueleni, inclusiv tovarășului și prietenului Maduro Nicolas că în România nu a dat greș niciodată. Îl aplicăm de treizeci de ani fără probleme.

R.T.: Cum vă veți înțelege cu omologii dumneavoastră de la Caracas? Spaniola o știți.

C.Ș.: Nu pe de rost.

R.T.: Care credeți că este cea mai mare problemă a Venezuelei în acest moment?

C.Ș.: Lipsa unor oameni capabili în structurile de conducere. Nicolas Maduro este un om cu o vastă experiență, corespunde din toate punctele de vedere prototipului de lider adevărat, doar a fost șofer de autobuz. Din păcate, el este singur, deoarece oamenii din jurul lui sunt amatori. Acolo trebuie umblat rapid la legile justiției, la pensii, la salariile bugetarilor. Se pare că ei nu au un Tudorel Toader, un Teodorovici, un Nicolicea, chiar Iordache.

R.T.: Poate că ar trebui să-i trimiteți și pe ei acolo.

C.Ș.: Nici o șansă, din fericire pentru poporul român. Acești oameni vor rămâne aici, pentru că războiul nostru cu Europa este mai important decât lupta lui Nicolas Maduro cu democrația. Eu și Cătălin Rădulescu vom fi detașați acolo pentru scurt timp, stați liniștiți.

R.T.: Ne-am liniștit, mulțumim pentru timpul acordat.

C.Ș.: Eu vă mulțumesc pentru acest interviu. În final, aș vrea să vă adresez și eu o întrebare, dacă se poate.

R.T.: Vă rugăm.

C.Ș.: La șlapii ăștia din piele de crocodil credeți că se potrivește sacoul de in verde sau compleul ăsta de marinar englez?

R.T.: Merg și împreună, important e să vă simțiți bine.

XS
SM
MD
LG