Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Codrin Ștefănescu: „S-au găsit liste negre la Pesedeu”


Figură marcantă a partidului, colecționar de cărți vechi și intelectual crâncen, Codrin Ștefănescu a retrogradat puțin după condamnarea lui Dragnea. În ultima vreme, Codrin stă mai mult cu nasul în arhive. Caută, studiază, compară, măsoară.

Roșia Today a profitat de un moment de pauză al domnului Ștefănescu și a reușit să-i adreseze câteva întrebări.

R.T.: Domnule Codrin Ștefănescu, care mai este rolul dumneavoastră în partid?

C.Ș.: Colecționar de seamă și intelectual fin. Cu asta mă ocup. Cineva trebuie să mai și gândească în PSD.

R.T.: Dați-ne un exemplu de gând pe care l-ați avut recent, dacă se poate.

C.Ș.: „Gândul că mă vei respinge iară, gândul mă-nfioară / Lasă-mi doar prietenia care glasul meu o cheamă”. E dintr-un volum de versuri semnat Harald al III-lea al Norvegiei. Îl am în original, copertă din piele de focă.

R.T.: Ăsta e Dan Spătaru, domnule Ștefănescu.

C.Ș.: Eronat. S-a crezut asta, dar cercetările mele arată altceva. Am studiat și am găsit o mulțime de dovezi care arată că cea mai mare parte a repertoriului lui Dan Spătaru și al Mirabelei Dauer e inspirată din opera lui Harald al III-lea al Norvegiei. Ca să nu spun că au plagiat.

R.T.: Sunteți sigur?

C.Ș.: Am fost eu vreodată nesigur. Norocul nostru este că eu am dat peste un anticar bătrân, în Obor. Omul ăsta a fost bibliotecar la uzina de apă din Brăila. A plecat de acolo cu o mulțime de volume rare. Unicat. Le-am cumpărat de la el. Acolo am găsit și niște scrieri vechi, ale unui prezicător român, Gogu Stamate. El este cel care a scris acum o sută de ani ce se va întâmpla în PSD.

R.T.: Știa el de PSD acum o sută de ani?

C.Ș.: Dacă nu știa, nu mai scria, nu? El a făcut celebrele liste din PSD. Lista neagră, lista galbenă, lista roz.

R.T.: Deci de acolo aveți acea lista neagră despre care spuneați la televizor.

C.Ș.: Evident.

R.T.: Și ce scrie pe ea?

C.Ș.: Nimic, că e neagră și atât. S-au speriat colegii, dar asta e când ești prost și nu asculți ce vrea să spună omul până la capăt.

R.T.: Vă jucați cu mințil lor, cum ar veni.

C.Ș.: Da. Ca pisica cu ghemurile de ață mă joc. Îmi place tot ce ține de gândire și de minte. Și hainele mi le asortez în funcție de gândire. Vă mulțumesc, la revedere.

R.T.: Și noi vă mulțumim.

Menționăm că în timpul interviului, Codrin Ștefănescu a purtat o cămașă galbenă, de in, pantaloni de trening cu imprimeu de leopard și mocasini roșii, cu canafi verzi.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG