Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Comunitatea #rezist versus comunitatea jandarmilor iubitori de poezie ”Totuși snopirea”


O rușine! Abramburica abramburește copiii de la primară; Incredibil! Comunitatea #rezist versus comunitatea jandarmilor iubitori de poezie; Bombă! Klaus Iohannis nu cedează; Dumnezeule! Leul în picaj.

Premierul Viorica Dăncilă insistă, pentru a treia oară, să-i numească miniștri pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, la Dezvoltare și Transporturi. De data asta, dosarele celor doi candidați conțin și cazierele judiciare solicitate de președintele Iohannis, care a declarat, pe surse, că îi va respinge din nou pe Vasilescu și Drăghici.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Președintele va invoca faptul că Lia Olguța nu este tunsă regulamentar și nu și-a tăiat unghiuțele, în timp ce Drăghici și-a dat părul pe spate și arată ca un mafiot rus, nu ca un ministru.

În replică la atitudinea lui Klaus Iohannis, deputatul-mitralieră Cătălin Rădulescu ar vrea ca PSD să-l suspende pe președinte doar șapte zile, cât să aibă timp Dragnea să-i numească pe Olguța și Drăghici, să revoce procurorul general, să numească procurorul-şef la DNA, să promulge legile Justiției, să scoată România din UE și, cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă acceptă Putin, să unească România cu Transnistria, cu capitala la Tiraspol.

Moneda euro a depășit pragul psihologic de 4,7 lei la cursul BNR, ceea ce l-a distrus psihologic pe Dragnea, care e în spume. Premierul Viorica Dăncilă crede că nu sunt motive de îngrijorare. ”Deși a căzut bursa și, odată cu ea, cursul leu-euro, mă simt încrezătoare că vom depăși aceste neajunsuri care este, printr-o mobilizare exemplară. De vină ar fi decât președintele Iohannis și statul paralel, care devansează și totodată devastează economia prin jocul politic incorect care-l face permanent. În plus față de asta, nici Mugur Isărescu nu mai este ce-a fost. A îmbătrânit”, a declarat doamna Dăncilă, înainte de ședința de guvern pe care a condus-o Darius Vâlcov pe WhatsApp.

Comunitatea #rezist a anunțat un protest în Piața Victoriei printre mormanele de zăpadă și noroi lăsate acolo de primărie, de la ninsoarea trecută, împotriva OUG inițiată de Tudorel Toader. De cealaltă parte, comunitatea jandarmilor iubitori de poezie (reuniți în cenaclul ”Totuși, snopirea”) este decisă să acționeze după modelul jandarmilor francezi. ”Zero toleranță pentru anarhiști!”, a declarat ministrul Carmen Dan, cu un ciorap de damă tras pe față și un cuțit de bucătărie la brâu.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, zisă și Abramburica, ar vrea ca domnii profesori să-i poată lăsa repetenți pe elevii de clasele I-III, dacă merită acest lucru (în prezent, legea nu permite). Dacă noua lege va trece, e posibil ca și guvernul Dăncilă să rămână repetent, in-corpore, pentru analfabetism politic și nota 4 la purtare.

XS
SM
MD
LG