Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Cum au comentat candidații la prezidențiale mersul pe bicicletă al Vioricăi Dăncilă


După ce Viorica Dăncilă s-a plimbat cu bicicleta pe centura ocolitoare a Bacăului alături de colegii din PSD, contracandidații domniei sale la alegerile prezidențiale au reacționat prompt la solicitarea Roșia Today de a comenta gestul premierului demis.

Iată declarațiile mai jos, în exclusivitate.

Klaus Iohannis: ”Pe mine cel puțin nu m-a convins. Când i-am văzut pe bicicliștii din PSD cum pedalează mai încet decât Viorica Dăncilă, ca să n-o depășească, mi-am dat seama că totul este o făcătură. Din partea mea premierul destituit poate să stea și-n cap sau să sară coarda în costum de baie, în Piața Victoriei, că tot pe locul doi iese. Vă dau scris! Românii vor un președinte biciclist autentic, nu unul imitator. M-a văzut pe mine pe bicicletă, hop și ea! Pe când ne dăm cu schiurile, doamna Dăncilă? Să fim serioși, electoratul s-a săturat de circ și imitații. Mai vrea și puțină originalitate. Putea folosi o un cal sau o căruță, i s-ar fi potrivit mai bine profilului”.

Dan Barna: ”Când toate orașele mari sunt supraaglomerate și superpoluate de mașini, să mergi ostentativ cu bicicleta pe mijlocul unui drum închis nu mi se pare tocmai cea mai bună idee. Dacă aș fi văzut-o pe doamna Dăncilă la bucătărie, pregătind o cratiță de salată boef, vă spun sincer că aș fi aplaudat-o. În ceea ce mă privește cred că am fost mai tare decât Dăncilă când mi-au cântat lăutarii o manea cu dedicație. Toți maneliștii țării mă vor vota, fiindcă au văzut ce potențial am. Eu și numai eu pot să-i ajut să treacă de la manea la electro-dance, pot să le deschid acest drum firesc in evoluția lor muzicală.

Mircea Diaconu: ”Doamna Dăncilă a procedat corect. Și eu m-am filmat mulgând vaca. Fiecare cu calitățile lui. Dăncilă cu bicicleta, vaca cu mine”.

Theodor Paleologu: ”Dacă aș fi văzut-o pe Viorica Dăncilă citind „Critica rațiunii pure” pe bicicletă, mă retrăgeam din cursă. Dar așa, să meargă pe bicicletă pe o șosea de centură – acolo unde, dacă vă amintiți, Băsescu a trimis-o pe o fostă colegă de partid – mi se pare absolut firesc.”

Kelemen Hunor: ”Sunt convins că doamna Dăncilă s-a inspirat din gestul meu de a folosi trotineta la depunerea candidaturii. Deci a furat din nou. Mă aștept că PSD-ul să meargă și mai departe cu penibilul: Dăncilă pe motoscuter, Dăncilă cu parapanta, Dăncilă spărgând lemne cu capul, Dăncilă înghițind săbii, mergând pe sârmă. Trucuri ieftine. Eu și UDMR rămânem credincioși trotinetei. Suntem un partid de trotinete. Este foarte ușor manevrabilă și schimbă direcția instantaneu”.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu corespund, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG