Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Darius Vâlcov: “Deocamdată vreau să mă liniștesc un pic. O să mă duc azi după-amiază în cimitir să mă reculeg


Guvernarea României a intrat într-o nouă era: era Dăncilă 2 sau, în limbaj IT, era Dăncilă 2.0. Unde doi punct zero nu înseamnă neapărat că Dăncilă conduce un cabinet de 2 lei.

Guvernarea Dăncilă 2.0 înseamnă că se face curățenie, se bagă gunoaiele sub preș, se repară mobilierul rupt, se vopsește gardul pe dinafară. În acest sens, după Codrin Ștefănescu și Mitralieră, sub preș a ajuns și Darius Vâlcov, această „eminență cenuștie” din spatele lui Liviu Dragnea. Roșia Today a realizat un interviu sincer și direct cu acest strateg ratat al economiei politice românești.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Reporter: Bună ziua, sunteți omul care a proiectat programul de guvernare al PSD. A fost acest program prea ambițioas? Sunteți mulțumit de ce a ieșit?

Darius Vâlcov: Programul meu a fost și este foarte ambițioas. Când i l-am arătat prima dată lui Liviu Dragnea, în campania din 2016, ne-am dat seama că România urma să surclaseze SUA până în 2020. Sau, cum s-a pronunțat doamna Dăncilă, „să devasteze SUA, Germania, Franța și mulți alți giganți ai planetei”.

Rep.: Cum ați primit faptul că, odată cu debarcarea dvs., au fost zburate și fotomodelele de la ANAF și Casa de asigurări de sănătate: Mihaela Triculescu și Adriana Cotel? Se spune că erau protejatele dumneavoastră.

D.V.: O răutate a presei haștagiste. Nu întâmplător le-am ales să arate foarte bine. Numai când te uiți la poze ai creștere economică. Fata aia de la Sănătate te băga-n boală, este?! Iar la aia de la ANAF îi plăteai impozitul de drag. Deci fetele erau pe domeniul lor acolo, nu fuseseră numite aiurea. Altfel, pe funcția asta de la ANAF sau CASS venea vreo tristă tobă de carte, cu experiență, dar total lipsita de sex-appeal. Măcar Triculescu infierbânta un pic sistemul fiscal, îi dădea puțină viață, îl făcea atractiv. Fetele mele au trecut un concurs sever, le-am selecționat dintre mii și mii, a fost competiție ca la Miss Litoral , proba de mers, proba de costum de baie, proba de recitare. Deci competitivitate.

Rep: Acum, că ați fost tras pe linie moartă ce veți face?

D.V.: Deocamdată vreau să mă liniștesc un pic. O să mă duc azi după-amiază în cimitir să mă reculeg. Am fost și ieri.

Rep: În cimitir?!

D.V.: Da. Mă revigorează. Am niște investiții băgate într-un cavou, euro, dolari, mă duc să văd cum merg, dacă au crescut, dacă au scăzut, na ca investitorul, ce să fac?

Rep: Altceva, ce veți mai face de-acum înainte.

D.V.: Mai vreau să mă dedic treburilor casnice. Ca orice om care se regăsește pe sine. Voi citi mai mult, ma voi uita pe Netflix la filmele care nu am apucat să le vad, Selfie 69, Oh, Ramona!, Prison Break, vreau să mă inscriu la Master Chef că am auzit că se reia, chestii de astea simple, omenești, de care îmi era așa de dor, dar de care m-a desparțit munca istovitoare de la guvern. Plus ca aș vrea să mă apuc de pictură, care este pasiunea mea ascunsă.

Rep.: Ce pictați?

D.V.: Icoane pe lemn și pe sticle.

Rep.: Frumos! Ați fost cel care a gândit celebra ordonanță 114. A fost un dezastru. A căzut bursa.

D.V.: Ce dezastru, dom'le! S-au ieftinit la greu acțiunile. Au scăzut la jumate într-o singură zi. Când scumpește PSD lucrurile, ne sar toți în cap. Atunci, când am ieftinit la jumătate prețul la toate acțiunile, de ce nu ne-a lăudat nimeni că s-a ieftinit ceva? Nu mai spun că noi și băieții deștepți de pe bursă am scos sute de milioane din speculații într-o zi.

Rep.: OK! Și acum, ce planuri aveți în plan profesional?

D.V.: Ca economist și strateg, vreau să investesc masiv în cireșe. S-au ieftinit tare acum. Și le vând la anul, în mai, când vor fi iar 250 de lei kg în Piața Dorobanți. Iar în timpul liber vreau să fac taximetrie, să mă reconectez cu poporul.

Rep.: Și dacă, totuși, intrați la pușcărie? Aveți deja, la un prim termen, o condamnare de opt ani.

D.V.: Nu mă deranjează. Corpul meu va fi incarcerat, dar spiritul este mereu liber. Voi avea traiul asigurat și pot să mă concentrez total pe strategie economică. Vreau sa fac programul PSD de dezvoltare a României până în anul 2419. Deja îl am în cap. Vreți să vi-l povestesc? În primul rând, până in 2080 se naționalizează aerul și lumina zilei…

Rep: Bine. Mulțumim. La revedere!

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG