Linkuri accesibilitate

Roșia Today despre PSD Vaslui: „Iohannis nu vrea ca Vasluiul să fie ca Frankfurt?” 


Roșia Today: „Până să vină Dragnea în fruntea partidului, Moldova a fost condusă de extratereștri și de Băsescu. Abia după ce a dispărut Băsescu au început să se facă drumuri în Vaslui”
Roșia Today: „Până să vină Dragnea în fruntea partidului, Moldova a fost condusă de extratereștri și de Băsescu. Abia după ce a dispărut Băsescu au început să se facă drumuri în Vaslui”

Duminică, 5 mai, din Piața Civică din Vaslui, președintele organizației locale, Dumitru Buzatu, s-a adresat unui public extrem de numeros aflat acasă, la țară sau în străinătate.

La acești oameni va ajunge mesajul PSD prin intermediul celor două sute de simpatizanți care chiar au venit să asculte și să țină minte discursul lui Buzatu.

În caz că nu-i ajută memoria, pentru că era cald și le bătea soarele în cap, echipa Roșia Today a făcut un rezumat al principalelor idei europene propuse acolo.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

„Sunt mai multe mașini pe stradă, nu ca pe vremea lui Băsescu.”- spune domnul Buzatu. Unele chiar merg. Sub celelalte se lucrează la motoare, la suspensii și la chiulase. De 1.000 de euro, cam asta îți dau nemții, în loc să aleagă varianta fier vechi. „ La benzinării sunt cozi” - insistă domnul Buzatu. Acesta este semn de bunăstare. Înainte, benzinăriile din Vaslui erau pustii. Lumea mergea pe jos sau cu calul. Acum se lucrează și noaptea. Toată lumea are mașină, motocicletă, ATV. Următorul pas ar fi ca cetățenii simpli să-și cumpere autobuze și camioane personale, să se blocheze strazile orașului de atâta trafic și să se vadă astfel belșugul care a dat peste vasluieni de când PSD-ul conduce țara. Totuși, discutăm de o zonă cu o rată a șomajului foarte solidă. Ai putea crede că ești în Londra, la ce trafic s-a dezvoltat în Vasluiul modernizat de PSD. Organizațiile de mediu ar trebui să intervină, nivelul noxelor crește cot la cot cu salariile bugetarilor.

„Dacă PSD nu obține un scor mare la europarlamentare, guvernul actual va cădea.” Aici, domnul Buzatu a consumat aiurea o minciună care putea fi mai utilă cu altă ocazie. PSD e un partid atât de puternic încât nu are nevoie de „sprijin” din exterior pentru a-și da jos propriile guverne. Oamenii lui Dragnea posedă suficientă minte și forță cât să se faulteze singuri exact când lucrurile merg perfect.

„Salariile mari sunt mai bune decât salariile mici.” Logică implacabilă. Nu e de mirare cum PSD are atât de mare succes cu acest tip de gândire într-o țară cu analfabetism nemaintâlnit în UE.

„În Vaslui de fac drumuri.” De ce? Pentru că nu erau. Știm bine că până să vină Dragnea în fruntea partidului, Moldova a fost condusă de extratereștri împreună cu Băsescu. Abia după ce a dispărut Băsescu au început să se facă drumurile în Vaslui. Așa spune domnul Buzatu, care conduce acest județ din 2012. Iar aceste drumuri vor dispărea dacă PSD nu câștigă alegerile. Asta pentru că Iohannis va da ordin să se scoată asfaltul de pe ele deoarece nu vrea ca Vasluiul să concureze cu Frankfurt.

Un fel de concluzie: chiar dacă Moldova nu mai e atât de încântată de PSD, cel puțin pe față, cu manifestări exuberante, ca în Oltenia, ea are pesedism în ADN. Relația dintre cea mai mare parte a moldovenilor și partidul iubit e ca aceea a unui cuplu trecut de 30 de ani de căsnicie tristă. Ca între doi oameni pe care, după o viață de muncă, îi unesc un apartament comunist de două camere, un televizor vechi, un set de mobilă scorojită, un Opel de mâna a treia, de 18 ani, și un salariu de la stat pentru care nu te obligă nimeni să muncești prea mult. De ce să vrei altceva? Cât despre UE, să fie sănătoasă și să țină la muncă în țările din vest copiii si rudele celor rămași acasă la Vaslui, că, dacă vin toți înapoi, nu o să mai încapă în benzinării de atâta belșug, după cum a spus atât de clar domnul Buzatu, președintele Consiliului Județean.

Acesta este un text satiric. Opiniile autorului nu coincid neapărat cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG