Linkuri accesibilitate

Roșia Today, dosarul șpăgilor de la Arad și Viorica Dăncilă: „De data asta câștig. Mor cu Iohannis de gât!”


Viorica Dancilă, citată de Roșia Today - Orice om îi este frică să nu fie dat afară din servici
Viorica Dancilă, citată de Roșia Today - Orice om îi este frică să nu fie dat afară din servici

Dosarul șpăgilor pentru angajarea clientelei PSD - filiala Arad arată negru pe alb, dacă mai era nevoie, că social-democrații au acționat ca o structură tipic mafiotă, în care cei protejați erau obligați să plătească o taxă direct la „casierie”. Tupeul liderului PSD Arad, Dorel Căprar, și al camarazilor lui ridică mari semne de întrebare cu privire la starea de sănătate mentală a protagoniștilor.

De asemenea, ridică mari semne de întrebare cu privire la activitatea DNA de până acum. Asemenea practici sunt arhicunoscute. Și extrem de răspândite pe teritoriul întregii țări. Cu mare probabilitate, nu există instituție sau companie de stat în care angajările să nu se facă, măcar parțial, pe bază de pile și/sau spăgi. Stenogramele de la dosar arată și faptul că ramificațiile se întindeau până la cel mai înalt nivel, numele Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea fiind invocate de social-democrații surprinși de interceptările anchetatorilor.

Reporterii Roșia Today au reușit să stea de vorbă cu fostul președinte al PSD, Viorica Dăncilă, pe marginea acestui spectaculos dosar de mită.

Rep. – În calitate de fost premier și de fost șef al PSD aveați cunoștință de astfel de practici în teritoriu?

Dăncilă – Mă întrebați niște lucruri care pe mine mă depășește. Eu am ieșit din politica mare. Acum mă interesează decât cozonacii și salata boef. De Crăciun, vreau să-i duc lui Liviu două felii de cozonac, chiar dacă mă dușmănește.

Rep. – Totuși, s-a vehiculat și numele dvs în stenograme. Ați pus vreo vorbă bună pentru vreun protejat ca să ajungă mare șef?

Dăncilă – Nu-mi amintesc exact. Am fost prim-ministru, nu uitați. Cu cine voiați să lucrez, cu liberalii lui Iohannis sau cu oamenii noștri fideli, patrioți și cinstiți, din PSD?

Rep. – Cu oameni competenți, în orice caz.

Dăncilă – Nu mă faceți să-mi dau drumul la gură. Uitați-vă ce guvern de negri are Orban și pe urmă vorbiți. A dat afară toți prefecții și a pus marionetele lor. Credeți că ei sunt competenți? Credeți că ei nu dau șpăgi la partid?

Rep. – Nu știu. Deocamdată probele îi îndică pe oamenii dvs de la Arad. Vi se pare normal să plătească taxă de protecție la caseria partidului?

Dăncilă – Orice om îi este frică să nu fie dat afară din servici. Acei colegi au făcut-o preventiv, de bunăvoie, din dragoste pentru PSD. Așa cum dai o cutie de bomboane la doctor după ce te operează de frână de disc la coloana vertebrală.

Rep.- Hernie ați vrut să spuneți, nu frână.

Dăncilă- Văd că sunteți tendențios. Normal ca hernie. Am spus frână, să verific dacă sunteți atent la ce vorbesc.

Rep. – Nu știm dacă o să mai avem ocazia să stăm de vorbă cu dvs. până la anul. Ce le urați românilor pentru 20-20?

Dăncilă – Să fie sănătoși și corecți. Adică să recunoască că guvernul Dăncilă a făcut bine țării și lor însuși. Veți avea surprize plăcute la alegerile locale, unde mă pregătesc să candidez la primăria Videle. De data asta câștig. Mor cu Iohannis de gât și tot câștig! La mulți ani vă doresc!

Rep. – Mulțumim. La mulți ani!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG